Olimpijke pozirale za Playboy i poslale snažnu poruku: Imamo par mišića više, pa što?

Foto: Instagram

NJEMAČKA olimpijka Lisa Buckwitz i austrijska olimpijka Janine Flock pozirale su za njemačko izdanje Playboya ususret Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Sportašice su pred objektive Playboya odlučile stati kako bi drugim ženama poslale poruku da se ne trebaju sramiti svog tijela.

"Želim pokazati da prirodno tijelo može biti i lijepo. Ono na kojem se ništa nije radilo. Nisam imala estetske operacije i stojim pri onome što imam. Svaka žena može biti ponosna na svoje tijelo", rekla je Flock za izdanje Playboya koje izlazi u ožujku.

"Važno je s vremena na vrijeme imati na umu druge stvari osim sporta, mislim da bi mi to čak moglo dati dodatni poticaj", dodala je 32-godišnja Austrijanka koja se natječe u skeletonu i koja će na ovogodišnjem ZOI-ju debitirati 12. veljače. To će joj ujedno biti treći nastup na Olimpijadi tijekom karijere.

S njom se slaže i Njemica koja se natječe u bobu dvosjedu.

"Svaka žena smije biti gola i nijedna se ne smije sramiti svog tijela. Na primjer, ja imam nekoliko mišića više - pa što? Htjela sam pokazati da je i to žensko tijelo. Ne moram se skrivati jer sam sportašica. Nijedna žena se ne mora skrivati", rekla je 27-godišnja Buckwitz.

Inače, njemački Playboy će u ožujku zbog ove dvije sportašice izaći u dva izdanja - svakoj će biti posvećeno jedno.

Pročitajte više