Olivera Balašević u Kastvu pred mnogobrojnom publikom izvela predstavu Prezime ruže

Foto: Press

Olivera Balašević u Kastvu je izvela svoju monopredstavu Prezime ruže, na oduševljenje prisutnih gledatelja.

"Trebala si drugim putem", započela je predstava znakovitim riječima u prekrasnom ambijentu tvrđave pod zvjezdanim nebom i punim mjesecom koja je okupila mnogobrojnu publiku. Predstavi je igrom slučaja prethodilo odzvanjanje velikog zvona obližnje crkve koje je stalo kao u filmu, pred sami početak.

Olivera je započela predstavu pričom o kastavskoj udovici koja je po legendi sudjelovala u izgradnji stare crkve i zbog čije kletve se crkva stalno urušavala. "Igla na kompasu je pokazivala samo jedan put - naprijed. I samo tako smo i mogli stići tu, tu gdje smo već stigli", rekla je.

Publiku je tako uvela u monobajku, kako Olivera sama kaže, o savršenom djetinjstvu pod ne tako savršenim rasporedom zvijezda. Sjajni ambijent ljetne noći na prekrasnoj Crekvini dodatno je uljepšala sjajna publika koja je predstavu pratila s velikom pozornošću te reagirala smijehom, a ponekad čak i odgovorom na Oliverine pošalice, pitanja i spretne pokrete.

Emotivno su reagirali i na uspomene s voljenim Đoletom koje je podijelila u predstavi. Na kraju predstave je, umjesto onog crkvenog zvona s početka, od zidina odzvanjao gromoglasan pljesak koji se minutama nije zaustavljao. Vrhunac je ipak bio trenutak u kojemu je glavnoj i jedinoj glumici nekolicina ljudi iz publike poklonila više prekrasnih ruža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.