Onim što su radili morskom psu ronioci razbjesnili puno ljudi: "Kakvi seronje"

Screenshot: Facebook

DRUŠTVENIM mrežama neko vrijeme kruži video koji je razbjesnio puno ljudi. 

U njemu vidimo kako grupa ronilaca maltretira morskog psa. Jedan mu se popeo na leđa, dvojica su mu držali peraje, a treći ga je primio za rep. Životinja se pri tome očajnički otimala i pokušavala otplivati. 

Video je snimljen u Nacionalnom parku Cenderwasih Bay u Indoneziji, a mediji pretpostavljaju da su ronioci vjerojatno bili na izletu koji je organizirala neka od lokalnih turističkih agencija. 

Ova snimka je brzo postala viralna, a ljudi su uglavnom stali na stranu životinje. Ovdje se radi o kitopsini koja je ugrožena vrsta, a pri tome i miroljubive prirode, pa često završi u bliskim susretima s roniocima koji iskorištavaju njenu pitomost, piše The Dodo. 

Osim što su takvi susreti jako stresni za kitopsinu, bitno je naglasiti da oni moraju neprestano biti u pokretu i otvorenih usta kako bi mogli disati, a ovi su je ronioci čak 22 sekunde držali na mjestu. 

Ono što cijelu priču čini još gorom je procjena stručnjaka da se ovdje radi o mladunčetu, jer odrasle kitopsine mogu narasti i do 10 metara. 

"Ovo je nevjerojatno i jako okrutno", "Nikad nisam vidio takvo odvratno ponašanje. Trebalo bi im objaviti imena i javno ih posramiti", "Tužno je što kitopsina ima više inteligencije od ovih ronilaca", "Kakvi seronje", bili su samo neki od komentara. 

Video je do sad skupio gotovo osamsto tisuća pregleda, a grupa ronioca je u međuvremenu identificirana i uhićena. 

Pročitajte više