Opasne snimke: Žene na TikToku stavljaju led u vaginu, ginekolozi su zabrinuti

Screenshot: TikTok

INTERNET je mračno mjesto, a kako se otkriva iz dana u dan, postaje sve mračnije kako su ljudi u izolaciji. Dokaz je najnoviji izazov na TikToku. Cure iz tko zna kojeg razloga u vaginu umeću kockice leda.

Ako želite provjeriti, jednostavno u TikToku upišite "ice cube" ili "ice cube challenge".

Jedna ginekologinja, zbunjena zbog onog što vidi, odlučila je i sama snimiti video za TikTok i pojasniti što misli o tom izazovu. Pokazalo se, ništa dobro.

Neke su dame tvrdile da ih kockice u vagini oslobađaju depresije i liječe bradavice.

"Kockice leda u vagini? To je novi trend na TikToku i ono što se događa kad ste u karanteni. Dame, 14 je sati i dosadno vam je jer biste izašle iz kuće tjedan dana i želite staviti kockicu leda u vaginu? To je u redu, ali prema onom što sam vidjela, cure tvrde da im pomažu kod depresije i tjeskobe. Ne, ne pomažu. Zatezanje vagine? Neće je zamrznuti u još uži oblik. Liječene bradavica? Ne, ni to", objašnjava Jennifer Lincoln.

Dodala je da misli da su kockice odlične - za pića i smoothieje. 

@drjenniferlincoln

Because ##quarantine. ##icecube ##icecubechallange ##butwhy ##idknever ##obgyn ##tiktokdoc ##stayhome ##highschool ##healthclass

♬ original sound - drjenniferlincoln

"Sjećate se u vrtiću kad je Johnny gurnuo kuglicu u nos pa je Timmy napravio isto, a onda je Billy završio na hitnoj s dvije kuglice u nosu? Ne budite Billy, razmislite prije nego što krenete raditi lude stvari", poručila je.

Istaknula je i što bi se moglo dogoditi ako ugurate kockice leda u vaginu - i nije nimalo ugodno.

"Sjećate se u filmu Božićna priča kad se klincu jezik zalijepi za zaleđeni stup? Kockice se mogu zalijepiti za osjetljivo tkivo vagine, a kad je se ukloni, može uzrokovati ozljedu", pojasnila je za BuzzFeed.

Osim toga led ima drugačiju pH razinu od vagine pa umetanje kockica može uzrokovati infekciju.

@dr.staci.t

##femininehygiene ##gyn ##idknever ##icecube ##icecubechallenge ##edutok

♬ original sound - dr.staci.t

Pročitajte više