Organizatori o incidentu s Doris Pinčić Rogoznicom: Bila je to vježba tolerancije

Foto: Press

Foto: Facebook

GLUMICA Doris Pinčić Rogoznica doživjela je neugodno iskustvo na devetom Festivalu tolerancije u kinu Europa.

Na predavanje "Fenomen sapunica: tiha ženska revolucija" povela je jednogodišnjeg sina Donata kojeg je tijekom govora držala u naručju. Razlog zbog kojeg je to odlučila učiniti vrlo je jednostavan - dječaka nije imao tko pričuvati u to vrijeme, no to se nije svidjelo jednoj ženi u publici.

"Tijekom diskusije javila se osoba iz publike s komentarom da smatra neprikladnim glumičin dolazak s djetetom, na što je Pinčić Rogoznica ljubazno i u duhu tolerancije odgovorila da uvažava mišljenje gospođe mada se s njime ne slaže te se nije našla uvrijeđena", opisali su nam organizatori festivala što se događalo u dvorani.

Doris je nakon toga otišla s pozornice i sa sinom prošetala hodnicima kina.

"Festival tolerancije upravo postoji kako bismo naučili uvažavati tuđa mišljenja i različitosti, a diskusije su ove godine prvi puta organizirane u svrhu stvaranja platforme za dijalog.
Spomenuta situacija s uvaženom glumicom i gošćom Festivala bila je spontana situacija na kojoj smo upravo mogli vježbati toleranciju. Stvaranje društva u kojem su pojedinci svjesni drugačijih svjetonazora i poštivanje istih je dugogodišnja misija Festivala tolerancije", poručuju organizatori.

Pročitajte više