Orgije s "mačkicama" i brak sa "sestrama": Jeziva istina o zloglasnom seks-kultu TV propovjednika

Screenshot: YouTube

ADNAN OKTAR, poznat pod pseudonimom Harun Jahja, turski je pisac i TV propovjednik koji je ujedno i vođa najozloglašenijeg seksualnog kulta u toj zemlji. Oktar je napisao više od 130 knjiga o politici i vjeri, a najglasnije se protivi teoriji evolucije.

Ovaj islamistički propovjednik u svom TV showu redovito gura brojne teorije zavjera, a uvijek je okružen svojim, kako ih naziva, "mačkicama", sljedbenicama (uvijek zgodnim, mladim djevojkama) koje ga zovu "gospodarom". Ponekad "mačkice" vode svoje rasprave o teoriji evolucije, a Oktarovi kritičari tvrde da on u svoj kult privlači jedino zgodne djevojke i poneke mlađe muškarce iz bogatih obitelji.

Nedavno je šef turske Uprave za vjerska pitanja Ali Erbaş izjavio da je Oktar "poludio", piše Newsweek. On se u javnost probio osamdesetih kad je uhićen jer je promovirao teokraciju. Završio je deset mjeseci u psihijatrijskoj ustanovi, nakon što su ga proglasili psihički bolesnim. Godine 2011. pokrenuo je svoju TV postaju na kojoj širi bizarne teorije.

Elvan Koçak, Turčin s austrijskom adresom, u siječnju je sudski uspio izboriti zabranu prilaska Adnan Oktara njegovim dvjema kćerima tinejdžericama, Şeymi i Büşri. Otac je optužio Oktara da je "isprao mozak" njegovim kćerima. 44-godišnjak sedam mjeseci nije mogao stupiti u kontakt s kćerima dok naposljetku nije doznao da su u Oktarovu kultu. 

Uočili su ih u Oktarovu TV showu, među drugim "mačkicama", s teškom šminkom na licu zbog koje su bile gotovo neprepoznatljive. Djevojke imaju 19 i 17 godina.

Navodno, 62-godišnji Oktar redovito organizira orgije sa svojim mladim sljedbenicama, a sve mu to prolazi zbog veza s utjecajnim ljudima i samim vrhom turske vlasti, a navodno je usko povezan i sa samim Erdoganom. Mlade ljude koji se okupljaju oko njega navodno potiče da prekinu svaku vezu sa svojim obiteljima, no tek nakon što opelješe i obiteljske bankovne račune.

U njegovu kultu postoji stroga hijerarhija, a tri su "kategorije" članova - sestre, braća i priležnice. Braća se mogu ženiti priležnicama, dok su sve sestre udane za Oktara. U gradu Silviri sagradio je luksuznu vilu s 13 spavaćih soba koja, navodno, ima i svoj zoološki vrt. 

Pročitajte više