Osebujni Kim Jong-il: Bio je najveći potrošač konjaka na svijetu, uvozio švedske prostitutke

DIKTATOR Kim Jong - il bio je poprilično osebujna ličnost, a njegove ideje i navike često su izazivale kontroverze. Portal 11 points naveo je njegove najbizarnije odluke i navike. Kako bi riješio glad u Sjevernoj Koreji, Kim se odlučio na uzgajanje ogromnih zečeva. Prije pet godina diktator je čuo za čovjeka iz Njemačke, koji uzgaja zečeve veličine pasa. Kontaktirao ga je, no Nijemac je na kraju rekao kako je to neisplativo jer se na kraju od zečeva ne dobiva toliko puno mesa kako se čini te da imaju veliki apetit. Iako je Kim kupio 12 zečeva, ubrzo je otkazao suradnju Nijemcu, a vjeruje se da je zečeve iskoristio za bogati ručak povodom svog rođendana.

Najveći pojedinačni potrošač konjaka na svijetu

Diktator je bio odličan igrač golfa, a prema medijima u Sjevernoj Koreji, Kim je bio najbolji golfer u povijesti. Iako je s treninzima započeo tek 1994. godine, bio je začuđujuće veliki talent, barem su to tako tvrdili tamošnji mediji. Osim golfa, obožavao je konjak. Toliko ga je volio da je bio drugi najveći pojedinačni kupac Hennessyja na svijetu. Svake godine uvozio je preko tri milijuna kuna ovog vrhunskog konjaka. 1993. i 1994. godine bio je njihov najveći pojedinačni kupac Hennessyja na svijetu.

Nosio pete, prezirao niske ljude, a svoju školu raznio

Prezirao je niske ljude i bio opsjednut svojom visinom. Visok svega 160 centimetara, nosio je crne cipele s velikim džonom kako bi sakrio tu činjenicu. Čitav život poštovao je ljude koji su visoki, a posebno je cijenio autogram Michaela Jordana, koji mu je jednom prilikom poklonila Madeline Albright. Mrzio je školu, a dolaskom na vlast zapovjedio je vojsci da raznese njegovu školu u zrak. Iako je bio privilegirano dijete diktatora, morao je raditi kao i ostali, a zbog toga se često umarao. Čim je došao do vlasti uništio je školu u kojoj se toliko mučio.

Obožavao Jamesa Bonda i Elisabeth Taylor, svako zrno riže moralo je biti isto

Obožavao je filmove, glumce i redatelje, a zbog toga je i oteo dva redatelja te ih tjerao da snime sjevernokorejsku veziju "Građanina Kanea". Pisao je knjige o stvaranju filmova, obožavao Jamesa Bonda i bio opsjednut glumicom Elizabeth Taylor. Oteo je redatelja i njegovu suprugu kako bi pokrenuli filmsku scenu u Sjevernoj Koreji. Kada je jeo rižu, svako zrno moralo je biti iste veličine i boje, a za to je imao posebne zaposlenike. Oni su se morali brinuti za to i prebirati po riži koju će kasnije jesti njihov voljeni vođa.

Kada je primao injekcije protiv bolova, morali su ih primati i njegovi suradnici

Kim Jong brinuo se da nikada kroz teške stvari ne prolazi sam. Kada mu je doktor naredio da prestane pušiti, on je cijeli narod natjerao da prestane zajedno s njim. Kada se 1992. godine ozlijedio na jahanju, postao je ovisan o injekcijama za bolove. Kako ne bi bio jedini ovisan o sredstvima protiv boli, njegovi najbliži suradnici također su primali injekcije.

Uvozio češko pivo i švedske prostitutke, djecu učio da on ne obavlja nuždu jer je iznad toga

Kult ličnosti u Sjevernoj Koreji toliko je jak da djeca u školama uče kako se na dan kada se voljeni vođa rodio na nebu najednom pojavila duga. Zapravo, pojavilo se više duga. Osim toga, djeci je objašnjeno da njihov vođa ne obavlja nuždu. On je potrebu za tim već odavno prevazišao. Diktator je uvozio njemačke automobile, češko pivo i švedske prostitutke dok su milijuni umirali od gladi pod njegovom vladavinom. Osim toga, navodno si je ubrizgavao krv djevica kako bi ostao mlad.

Pročitajte više