Osječanke osvojile zlatnu medalju na Svjetskim zborskim igrama, poslušajte kako zvuče

Foto: Facebook

Osječki ženski vokalni ansambl Brevis osvojio je zlatnu medalju na Svjetskim zborskim igrama, koje su održane u južnokorejskom gradu Gangneunugu, izvijestilo je u utorak vodstvo ansambla na sastanku osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem, koji je ansambl nagradio s 1300 eura. 

Na natjecanju je, u ukupno 28 kategorija, nastupilo više od 350 zborova, iz 46 zemalja svijeta, a Brevis je u nastupio kategoriji ženskih komornih zborova, rekla je dirigentica ansambla Antoaneta Radočaj-Jerković. 

Video of the day 💜 ZLATNA MEDALJA za BREVIS na World Choir Games 2023 u Gangneunugu u Južnoj Koreji!!!

Objavljuje Vokalni ansambl Brevis u Srijeda, 12. srpnja 2023.

Istaknula je kako su zlatnu medalju zaslužili izvedbom skladbi Borisa Papandopula, Dalibora Bukvića, Luisa Victorie i Giuseppea Verdija. Vokalni ansambl Brevis, koji postoji od 1996. godine, nastupao je i pobjeđivao na puno natjecanja, ali i dalje nastoji povećavati svoju kvalitetu, dodala je Radočaj-Jerković.

Gradonačelnik Radić čestitao je ansamblu Brevis na izvanrednom uspjehu, podsjetivši da je taj ansambl nastupao u velikim koncertnim dvoranama od New Yorka do Sidneya. 

Hvala HRT - Radio Osijek na divnoj snimci izvedbe skladbe SALVE MATER hrvatskog skladatelja Blazenko Juracic na našem...

Objavljuje Vokalni ansambl BrevisČetvrtak, 8. lipnja 2023.

Istaknuo je da se u Osijeku privodi kraju izgradnja i opremanje nove koncertne dvorane u Kulturnom centru, s 400 sjedećih mjesta, koja će biti najveća dvorana nakon zagrebačke Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Radovi idu planiranom dinamikom i bit će u roku završeni, pa vjerujemo da će Brevis i u novoj koncertnoj dvorani pokazati svu raskoš svoga talenta, poručio je Radić. Povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskim zborskim igrama, gradonačelnik je nagradio vokalni-ansambl Brevis iznosom od 1300 eura.

Pročitajte više