Osobni batler i hotel od 100.000 kuna tjedno: Ovako na Jadranu ljetuju bogati gosti

Screenshot: Nova TV

MISLITE da je kampiranje rezervirano samo za one plićeg džepa? Razmislite ponovo. 

Svjetski trend koji je zaživio i kod nas zove se glamping, odnosno glamurozno kampiranje, a glamurozno je najbolji opis kampova kakvi postoje i u Hrvatskoj. 

Možete izabrati između luksuznih kućica na obali gdje će vam osobni batler biti dostupan 24 sata na dan ili, ako vam je tako draže, kampera na kotačima čija se vrijednost penje i do pola milijuna eura.

Jedan takav kamp nalazi se u Istri, a vlasnica je otkrila kakva im je ponuda. 

"Ove godine nudimo jednu novost. To je osam luksuznih vila s privatnim jacuzzijem i bazenom. Svaka kućica ima svoga batlera koji im je dostupan 0-24 putem telefona i sve što zažele može im se dostaviti u kućicu'', objasnila je Federica Ukušić Rovina, vlasnica kampa za Novu TV. 

Borave u prirodi, ali ne odriču se luksuza

U drugom kampu, u Zatonu, tvrde da im se mobilne kućice rezerviraju mjesecima unaprijed, a gosti koji im dolaze najviše cijene boravak u prirodi zbog kojeg se ne moraju odreći luksuza. 

''Dio je to životnog stila naših gostiju jer omogućava boravak u prirodi i slobodu u kombinaciji s blagodatima modernog života'', kaže Frane Skoblar, voditelj marketinga.

Ljubitelji kuća na kotačima nemaju problema uložiti 1000 eura na tjedan samo za iznajmljivanje luksuznih kampera, a tome treba pridodati i troškove puta, troškove parcela, struje, noćenja i pristojbi.

''Na vlastitoj smo parceli, imamo slobodu. U hotelima smo dio sustava, ovdje doručkujemo i ručamo kad želimo'', govori Jurgen iz Njemačke.

Hotel u kojem tjedan dana košta 100 tisuća kuna

Boravak u prirodi iskoristio je vlasnik hotela na Dugom otoku od samo osam soba, koji je dospio na Forbesovu listu devet najboljih hotela na Mediteranu ove godine, te od maslinika napravio luksuzno ljetovalište. Boravak u njemu koštat će vas oko 100 tisuća kuna za tjedan dana. 

"Uvijek slušamo priču da bi bilo dobro da objedinimo poljoprivredni proizvod i konačnu prodaju tog proizvoda. Mi smo to napravili maksimalno blizu pa je u masliniku od 1000 maslina nastao objekt u kojemu postoji prerada toga u maslinovo ulje, kušaona i smještaj po standardu vodećih svjetskih hotela", rekao je za Novu TV vlasnik Goran Morović. 

Pročitajte više