Osvježenje u vrtu

Foto: Žeđ vrta lako je utažiti odgovarajućom vrtnom opremom

KADA temperature narastu iznad 30 stupnjeva, čak i u hladu, vrijeme je da razmislite o hlađenju. Hladan napitak pomaže nam održati razinu vode u tijelu i rashlađuje nas, no učinak je kratkotrajan. Kao što mi uživamo u osvježenju, tako uživaju i biljke u vrtu čija nelagoda rezultira uvelim lišćem i cvijećem. 

Pravilno hlađenje

Vrtni tuševi i mlaznice pružaju brzu i osvježavajuću zabavu u vrtu. Iako ćete se najvjerojatnije prepustiti vodenom hlađenju sredinom dana, biljke u vrtu najviše će razveseliti obilno zalijevanje rano ujutro. Jutra na niskim temperaturama su pogodna za zalijevanje, jer voda lakše prodire u dubinu i ne isparava u dodiru s toplim gornjim slojem.

Zalijevajte obilno tako da voda dođe do dubine i opskrbljuje biljke za cijeli dan. Zalijevate li ujutro, možete zalijevati i lišće bez opasnosti od razvoja bolesti.

GARDENA Višenamjenski tuš Premium s finom maglicom idealan je za mlade sadnice, zalijevanje zasađenih površina ili cvjetnjaka. Pet različitih mlaznica osigurava učinkovito zalijevanje i vrtne ludorije. Dječja igra ne poznaje granice, pa se šljunak, pijesak i blato često nalaze na terasi ili popločanju ispred kuće. Snažno čišćenje koje štedi vodu osigurava Comfort tuš za čišćenje GARDENA ecoPulse™, koji inovativnim oscilirajućim mlazom štedi do 40% vode pri čišćenju u usporedbi sa standardnim mlazom.

Foto: Pet različitih postavki, od lake magle do jakog mlaza, brine se za zalijevanje ili čišćenje

Zabava na travnjaku

Često se vrtne zabave održavaju na travnjaku daleko od terase, pa ćete vodu morati dopremiti pomoću vrtnog crijeva. Vrtna crijeva na prvi pogled mogu izgledati slično, ali se razlikuju po materijalima i izradi. Ovisno o konstrukciji i materijalima, vrtna crijeva se razlikuju i po težini, što može biti prepreka za nošenje. U vrtu crijevo često nailazi i na neočekivane kutove terase, šipražje, grmlje, kamenje i šljunak koji je mogu oštetiti.

GARDENA Liano™ je iznimno lagana i obećava dugotrajnu kvalitetu. Tekstilna tkanina nudi izvrsnu zaštitu za crijevo, jer se također može neoprezno provući po podu ili kroz trnje. Inovativni Liano™ TapFix osigurava praktično skladištenje crijeva nakon upotrebe, jer se spaja na gotovo svaku slavinu bez bušenja ili korištenja alata. Ako nemate vanjsku vrtnu slavinu, možete koristiti i unutarnji nastavak za slavinu koji vam omogućuje spajanje kupaonske ili kuhinjske slavine na vrtno crijevo Liano™.

Foto: Liano™ lagano tekstilno crijevo omogućuje bezbrižno zalijevanje i korištenje na raznim površinama.

Voda za malu djecu

Kako bi se lako i samostalno osvježili i najmanji članove obitelji, pristup vodi u vrtu trebao bi biti što jednostavniji. Djeci je teško nositi vrtno crijevo ili kolica za crijeva, pa se isplati razmisliti o ugradnji držača crijeva usred vrta. Budući da neka crijeva mogu biti jako glomazna, može doći do zapetljanja i prekida vode.

Pomoću šiljka postavite vrtni kolut za crijevo GARDENA RollUp na bilo koje mjesto u vrtu. Budući da se okreće za 360°, omogućuje udobno zalijevanje i dječju igru bez zapetljanja crijeva. Visokokvalitetna opruga s dugim vijekom trajanja osigurava pouzdano namotavanje i praktično skladištenje crijeva. Možete ga ostaviti vani tijekom cijele godine, jer je otporan na uv zračenje i mraz.

Foto: Vrtni kolut za crijevo RollUp omogućuje udobno zalijevanje biljaka u udaljenim dijelovima vrta

Pročitajte više