Osvojeni su prvi euri u Potjeri. Znate li odgovore koje Mladen nije znao?

Screenshot: HRT

PRVA ekipa osvojila je eure u kvizu Potjera otkako je u Hrvatskoj promijenjena valuta. Igor, Marko, Bruna i Hrvoje borili su se protiv lovca Mladena Vukorepe. Do završne potjere došli su Igor, Bruna i Hrvoje te su imali 14 koraka prednosti pred lovcem.

Do završne potjere ovaj trojac skupio je 9500 eura. Isprva se činilo da je Mladen dobro krenuo i da će ih sustići, ali četiri netočna odgovora u završnoj potjeri koštala su ga pobjede. Natjecatelji su iskoristili njegove pogreške i vratili ga još tri koraka. Znate li odgovore koje Mladen nije znao?

Četiri netočna odgovora u završnoj

Mladenu je bilo postavljeno pitanje: "Koje je bilo omiljeno puhačko glazbalo baroka?" Odgovorio je rog, što nije bilo točno. Kandidati su rekli orgulje, no točan odgovor bila je flauta. 

"Lignja ima jedno središnje i koliko venoznih srca?" glasilo je sljedeće pitanje, na koje je Mladen odgovorio tri, što je bilo netočno, a ekipa je znala da je riječ o dva srca.

Sljedeće pitanje glasilo je: "Koje je ime u nazivu autobiografije najmlađe dobitnice Nobelove nagrade za mir?" Mladen nije ponudio odgovor, nego je rekao "dalje", a kandidati su rekli da se radi o Malali. 

Posljednje pitanje na koje Vukorepa nije odgovorio bilo je: "Po kojem je imenu poznatiji stripovski pilot i avanturist Jerry Drake?" Kandidati su točno odgovorili - Mister No. 

Kandidati su bili presretni nakon pobjede. "Hvala ekipi, svaka čast. Žao mi je za Marka, ali vratit će se on jači nego ikad", rekao je Hrvoje.

"Mogu misliti koliko je to eura", dodala je Bruna. Debitant Igor rekao je: "Mislio sam se malo više družiti... Svaka čast ekipi, ovo je bilo prekrasno."

"Čestitke i s moje strane. Vrlo koncentrirano i na moje odgovore. To je bio ključ večerašnje pobjede. Drago mi je kad vidim da tako ekipa surađuje i radi timski", kazao je Mladen.

Pročitajte više