Osvojila Oscara za najbolju glumicu pa prozvala Meryl Streep i spomenula pojam koji je mnoge zbunio

Foto: ABC

GLUMICA Frances McDormand osvojila je Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu Three Billboards outside Ebbing, Missouri te tijekom govora zahvale prozvala sve nominirane žene u dvorani da ustanu kako bi im odala priznanje.

"Želim dobiti perspektivu. Molim sve žene, nominirane u bilo kojoj kategoriji, da ustanu. Meryl, ako ti ustaneš, i svi ostali će. Pogledajte oko sebe, dame i gospodo, jer svi mi imamo priče i projekte koje treba financirati. Nemojte o tome razgovarati s nama na tulumima, pozovite nas u svoje urede ili dođite u naše urede, što god vam bolje odgovara, i reći ćemo vam sve o njima", rekla je glumica.

Nakon toga, 60-godišnja glumica u svom je govoru privukla pozornost još nečim. "Ostavljam vas večeras s dvije riječi - inclusion rider", završila je svoj govor. Mnogi su se gledatelji zapitali što znači taj pojam, a komičarka i spisateljica Whitney Cummings objasnila je na Twitteru da je riječ o "nečemu što glumci stavljaju u ugovore da bi osigurali rasnu i spolnu ravnopravnost pri zapošljavanju na filmskim setovima".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Oscare, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Oscari 2018.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više