Dobitnik lota: Osvojio sam 11 milijuna eura i dio dao bivšoj, a sada sam bankrotirao

Foto: Shutterstock (na fotografiji nije osoba iz teksta)

JOHN MCGUINNESS bio je sretan čovjek kad je 1996. na lutriji osvojio rekordan dobitak u Škotskoj, no nakon nekoliko loših investicija, izgubio je sve i proglasio bankrot.

Potrošio milijune

John je na lotu dobio 10 milijuna funti, odnosno nešto više od 11 milijuna eura i osjećao se kao da je na vrhu svijeta. Kupio je Ferrari od 140 tisuća funti te kuću na Mallorci vrijednu pola milijuna funti i vilu vrijednu 1.3 milijuna funti iz koje se iselio u novu jer mu u staru nije stao biljarski stol.

Bivšoj poklonio 750 tisuća funti

John nije zaboravio na obitelj i prijatelje. Članovima obitelji podijelio je ukupno tri milijuna funti, uključujući i 750 tisuća funti koje je dao bivšoj supruzi.

Nakon više od 10 godina za Daily Record otkrio je kako se bori izaći na kraj s računima, najviše zbog loše investicije u njegov obožavani nogometni klub Livingston za čije je dugove garantirao svojim novcem, uloživši četiri milijuna funti.

Loša investicija

John je pokušao kupiti klub s bivšim direktorom Celtica, Dominicom Keanom, kojeg okrivljava za bankrot, no Keane je na sudu proglašen nevinim pod optužbom pokušaja prevare.

"Najteže od svega je što nije bila moja krivnja. Možda sam bio idiot, ali nisam potpuno kriv. Dao sam novac tipu kojem sam vjerovao i sve je nestalo", ispričao je u jednom intervjuu.

Inače, prije dobitka na lutriji, John je radio kao nosač u bolnici, živio je s roditeljima i zarađivao 150 funti tjedno.

Pročitajte više