Osvojite ulaznice za otvorenje Festivala novog cirkusa

SEDMI Festival novog cirkusa otvorit će se 25. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih i to predstavom "Sur la route..." francuske novocirkuske skupine Les Colporteurs. Slavna skupina plesača na žici nastupit će na posebno izgrađenoj konstrukciji žica i cijevi, uz trifrontalnu  konfiguraciju gledališta na samoj sceni ZKM-a. Ulaznice 7. Festivala novog cirkusa može se nabaviti u CD-shopu Dancing Bear (Gundulićeva 7, Zagreb) ili putem bankovne uplate.

U predstavi "Sur la route..." ("Na putu...") nastupa osnivač skupine Antoine Rigot, koji je 2000. godine, nakon strašnoga pada, pretrpio 95-postotnu ozljedu leđne moždine. Predstava koju će vidjeti zagrebačka publika drugi je dio Antoineova autobiografskoga triptiha. "Bilo je teško živjeti taj teški život koji se sručio na mene, ali morao sam nešto s njime učiniti", kaže Antoine. "Triptih sam počeo pisati od trećega dijela, sola. Bilo je to na početku moje fizioterapije u zdravstvenom centru, kad se još nisam mogao kretati. Po izlasku, bilo mi je preteško samostalno se suočiti s vlastitom pričom na pozornici i tako se rodio "Le fil sous la neige" ("Žica ispod snijega"). Drugi dio, "Sur la route..." mnogo je intimniji, ali i dalje podijeljen sa svima", objasnio je. "Žica ispod snijega" ušla je u povijest cirkuske izvedbe kao prva monodisciplinarna predstava za sedmero hodača na žici. Snove redatelja s invalidnošću u mreži žica otplesali su mladi ekvilibristi, među njima i Finkinja Sanja Kosonen, iznimna izvođačica s kojom se Antoine upustio i u duet "Na putu...".

Osvojite ulaznice!

Najbržima poklanjamo pet puta po dvije ulaznice za predstavu "Sur la route...". Sve što trebate napraviti jest što prije poslati mail s točnim odgovorom na nagradno pitanje, naslovljen s "Sur la route, 25. listopada" na index.nagrada@gmail.com. U mailu navedite i svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa i kontakt-broj). Dobitnici će biti obaviješteni mailom. Sretno!

Nagradno pitanje: Kako se zove redatelj predstave "Sur la route..."?

 

Pročitajte više