Otac Amy Winehouse tuži njene prijateljice. Prodale su stvari pjevačice i uzele novac

Foto: EPA

MITCH WINEHOUSE, bivši taksist i otac pokojne zvijezde Amy Winehouse, tužio je njezine dvije prijateljice. Naime, na Visokom sudu tužio je Amyjinu navodnu ljubavnicu Catrionu Gourlay i stilisticu Naomi Parry jer su navodno zadržale zaradu od prodaje njezinih stvari na aukciji. 

Mitch želi vratiti novac za koji je rekao da bi trebao biti uplaćen u zakladu osnovanu u ime pjevačice. Naomi i Catriona navodno su uzele 3.3 milijuna funti prikupljena tijekom aukcije na Beverly Hillsu 2021. godine, piše The Sun.

Sav novac od prodaje Amyjinih stvari navodno su ostavile sebi

Tvrdi se da su među prodanim stvarima bile i haljina koju je pjevačica nosila na posljednjem nastupu te bilješke koje je pisala tijekom života. No prijateljice su navodno i ove godine prodale više Amyjinih stvari. 

"Dvije osobe prodale su niz predmeta na toj dražbi i zadržale prihod. Svi predmeti bili su povezani s Amy. Ove godine stavile su više predmeta vezanih uz Amy na dražbu. Zajedno, dvije dražbe su za svaku od njih ostvarile šesteroznamenkasti iznos", glasi priopćenje zaklade Amy Winehouse za The Sun.

Postavlja se pitanje kako su njih dvije došle do Amyjinih predmeta i to za sada to nije poznato, no pokrenut je pravni postupak kako bi se razjasnila situacija. "Zaklada Amy Winehouse će imati izravnu korist ako se novac povrati od bilo koje od optuženih", navodi se. Catriona i Naomi nisu se oglasile.

Amy Winehouse umrla je od trovanja alkoholom 2011. u dobi od 27 godina. Haljina koju je nosila na posljednjem nastupu u Beogradu na aukciji je navodno postigla 200 tisuća funti, a tu je kreaciju izradila upravo Naomi Parry. 

Pročitajte više