Otac Britney Spears više nema kontrolu nad njom, sud ga je suspendirao

Foto: EPA

PRVI put od 2008. godine Britney Spears neće biti pod nadzorom svog oca, odlučeno je na sudu u Los Angelesu. Sutkinja Brenda Penny naredila je da Jamie Spears odmah bude suspendiran s mjesta konzervatora, prenose američki mediji. 

"Trenutna situacija nije održiva", rekla je sutkinja na ročištu i dodala da trenutni aranžman stvara "toksično okruženje".

Ovlašteni javni dužnosnik John Zabel privremeno će preuzeti upravljanje imovinom pjevačice. Imovina se procjenjuje na oko 60 milijuna dolara.

Mathew Rosengart, odvjetnik Britney Spears, zatražio je da se ročište na kojemu bi se u potpunosti prekinuo ugovor o skrbništvu održi u roku od 30 do 45 dana. Pozvao je i na istragu o ponašanju Jamieja Spearsa tijekom trajanja skrbništva i doveo u pitanje njegovo upravljanje imovinom Britney Spears.

Odluka suda izazvala je oduševljenje među fanovima pjevačice koji su se okupili ispred zgrade.

Otac sam zatražio potpuni prekid skrbništva

Inače, Spears je početkom rujna sam zatražio potpuni prekid njegovog 13-godišnjeg skrbništva nad Britney. 

Napisao je da pjevačica "ima pravo da sud ozbiljno razmotri je li skrbništvo potrebno" te da su se njezine okolnosti promijenile "utoliko da osnove na kojima mu je dodijeljeno skrbništvo možda više ne postoje".

Pod nadzorom je od 2008. godine

>>Kako je uopće nastao pokret #FreeBritney? Evo zbog čega je sve počelo

Podsjećamo, Britney je posljednjih 13 godina pod konzervatorskim nadzorom, što je sprječava u donošenju glavnih odluka u vlastitom životu (i osobnom i financijskom) te su sve odluke umjesto nje donosili njen otac Jamie Spears i odvjetnik Andrew Wallet. Skrbnik također ima ovlast oduzeti punomoć u njeno ime, odlučivati ​​gdje će živjeti te potpisati porezne obrasce u njeno ime.

Odluka o tome donesena je nakon što je 2008. Britney doživjela psihički slom u javnosti. Odluka je trebala biti na snazi do travnja prošle godine, no produljena je sve do 2021.

"Tako sam bijesna da ne mogu spavati i depresivna sam. Želim da me se čuje... Želim promjene i želim promjene prema naprijed. Zaslužujem promjene", rekla je Britney ranije ove godine na sudu.

Pročitajte više