Otac Taylor Swift zaradio je 15 milijuna dolara od prodaje njezinih autorskih prava

Foto: Profimedia/EPA

TAYLOR SWIFT našla se usred obiteljskog skandala nakon što je iz novinskih članaka doznala da je njezin otac Scott Swift zaradio milijune od prodaje njezinih autorskih prava, piše Daily Mail. 

Obiteljski skandal 

U javnost je procurila informacija da je 2019. njezin otac prodao njezina autorska prava za katalog pjesama glazbenom menadžeru Scooteru Braunu te tako zaradio 15.1 milijun dolara. 

Braun je u to vrijeme za 330 milijuna dolara kupio njen Big Machine Label Group od tadašnjeg vlasnika Scotta Borchetta. Iz njezinog su tima tada tvrdili kako otac nije znao za taj dogovor te nije mogao predvidjeti da će se to dogoditi. 

"Taylor je za sve to doznala iz novinskih članaka kad se probudila prije nego što je vidjela poruku Scotta Borchetta" rekao je izvor blizak pjevačici. 

"Teška" je 740 milijuna dolara 

Podsjetimo, pjevačica se nalazi na Forbesovoj listi 10 najplaćenijih zvijezda na svijetu. Swift je u posljednjih osam godina zaradila 317.8 milijuna dolara, a njezino bogatstvo procijenjeno je na 740 milijuna dolara.  

Nakon objavljivanja albuma Midnights postala je prva izvođačica u povijesti koja je osvojila sva mjesta u prvih 10 Billboardove ljestvice Hot 100 Songs. 

Pročitajte više