Oteo ga vlastiti električni automobil pa se zabio u policijski kombi da se zaustavi

Foto: Profimedia

BRIAN MORRISON iz Škotske potpuno je zbunio policajce kad ih je nazvao i rekao im da ga je oteo vlastiti auto. Naime, njegov novi električni auto proizvođača MG doživio je kvar dok se prošle nedjelje vraćao s posla, piše Euronews. 

53-godišnji vozač ispričao je kako je imao sreće što se incident dogodio noću, oko 22 sata, kad nema toliko prometa na cesti.  

"Shvatio sam da nešto nije u redu kada sam prilazio kružnom toku i pokušao usporiti, ali nisam uspio. Čuo sam glasno škripanje i uspio sam proći kružnim tokom brzinom od oko 48 km/h, a zatim sam stigao na otvorenu cestu pa sam pretpostavio da će se zaustaviti bez ubrzanja, no to se nije dogodilo", ispričao je. 

"Bio sam potpuno zarobljen u autu" 

"Imam problema s pokretljivošću pa nisam mogao ni iskočiti. Bio sam potpuno zarobljen u autu koji je išao brzinom od 48 km/h. Možda ne zvuči kao da je veoma brzo, ali kada nemate kontrolu nad brzinom i potpuno ste zaglavljeni unutra, to je zastrašujuće", objasnio je. 

Kad je shvatio da će uskoro stići na prometnu cestu i zabrinuo se da bi mogao udariti pješake ili druge aute, pozvao je pomoć, no ni operateri nisu bili sigurni što učiniti u ovoj situaciji, pa su pozvali inženjere koji su s njim bili u kontaktu. 

Policija je na teren poslala tri vozila koja su vozila ispred i iza njega. Probali su ugasiti auto na više načina, vađenjem ključa, pritiskanjem dugma za start, ali ništa nije pomagalo. 

"Nakon što sam pokušao ugasiti auto, cijela moja kontrolna ploča je zasvijetlila, a onda se sve pogasilo nakon sekunde i samo je ostao veliki crveni simbol koji je govorio: ‘Vozi sigurno, odmah prestani voziti’, ili tako nešto. Na kraju sam došao do kružnog toka, koji je usporio auto na oko 24 km/h, a policijski kombi me je čekao na drugoj strani", ispričao je. 

Zabio se u policijski kombi 

"Udario sam u zadnji dio kombija dok se kretao, prije nego što su zakočili da me zaustave. Nakon toga, policajac je uskočio u moj auto i uradio nešto što je djelovalo i zaustavilo auto. Nakon što sam izašao pokušali su pomaknuti svoj kombi, ali auto je nastavio voziti tako da su morali sjediti tamo dugo vremena dok služba pomoći na putu nije stigla. Još uvijek nemam pojma šta se dogodilo, a čovjek koji je pregledao auto rekao je da nikad nije vidio ništa slično", objasnio je. 

Pročitajte više