Otkazuje se sve više koncerata, evo tko sve ne želi ići u Rusiju

Foto: Profimedia

SVE VEĆI broj glazbenika otkazao je svoje turneje u Rusiji zbog invazije te zemlje na Ukrajinu.

Green Day je ranije ovog tjedna otkazao nadolazeći nastup u Moskvi, napisavši u nedjelju na Instagramu: "Svjesni smo da u ovom trenutku nisu bitni rock nastupi na stadionima, već su druge stvari bitnije. Ali također znamo da je rock'n'roll vječan i uvjereni smo da će biti vremena i mjesta na koja se možemo vratiti u budućnosti."

Bendu su se ubrzo pridružili Louis Tomlinson i Killers, kao i Biffy Clyro i Placebo, od kojih su se potonji povukli s festivala Park Live 2022. koji će se ovog ljeta održati u Moskvi, izjavio je njihov predstavnik.

Tomlinson, poznat kao bivši član One Directiona, objavio je u ponedjeljak na Twitteru da će njegovi koncerti u Moskvi i Kijevu biti otkazani "do daljnjeg".

"Sigurnost mojih obožavatelja mi je prioritet", napisao je engleski pjevač u izjavi.

"Moje misli idu narodu Ukrajine i svima onima koji pate od ovog bespotrebnog rata", dodao je.

Nick Cave i Bad Seeds također su otkazali nastupe u glavnim gradovima Rusije i Ukrajine, napisavši u utorak u izjavi objavljenoj na Twitteru: "Ukrajino, stojimo uz tebe te sa svima onima u Rusiji koji se protive ovom brutalnom činu. Molimo se da ovo ludilo bude uskoro privedeno kraju."

Bend Franz Ferdinand objavio je na Instagramu ranije tijekom dana da je invazija jedini razlog za otkazivanje nastupa u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Pročitajte više