Otkrivaju se ogromni iznosi koje zarađuju voditelji na BBC-ju: "Pripremite se na bijes javnosti"

Screenshot: YouTube

BBC će danas morati otkriti plaće skoro stotinu svojih najvećih voditeljskih zvijezda za koje se šuška da imaju plaću veću i od premijerke Therese May.

Prvi put u povijesti ta će ta javna nacionalna televizijska kuća morati otkriti imena svih zaposlenik koji imaju godišnju plaću veću od 150 tisuća funti, a navodno jedna osoba zarađuje dva milijuna godišnje. Zvijezde su već upozorili da se pripreme na bijes javnosti zbog ogromnih cifri, a očekuje se i da će doći do optužbi za seksizam jer na tom popisu žene čine samo trećinu. 

BBC je već poslao video poruku svim zaposlenicima kako bi se umanjila moguća ljutnja i nezadovoljstvo zbog visokih plaća nekih kolega, piše Daily Mail. "Mi tu raspolažemo s državnim novcem i ovo nije nešto što možemo odraditi lagano", rečeno je.

BBC se pokušao boriti protiv odredbe vlasti da objave takve informacije. Pretpostavlja se da će dokument pokazati da su među najplaćenijim zvijezdama Gary Lineker i Chris Evans te da je još veća razlika u zaradi žena i muškaraca kod voditeljica starije životne dobi. Također, očekuje se da će na tom popisu biti više sportskih voditelja.

Kuća je navodno dala dopuštenje svojim zaposlenicima da se o svojim plaćama izjasne i na društvenim mrežama.

Pročitajte više