Otkriven je uzrok smrti Shanea MacGowana

Foto: Profimedia

OTKRIVEN je uzrok smrti pjevača i frontmena grupe The Pogues Shanea MacGowana.

Njegova supruga Victoria Mary Clarke potvrdila je za New York Times da je pjevač preminuo od upale pluća. Nije otkrila gdje je umro.

Podsjećamo, pjevač i frontmen grupe The Pogues, također je mjesecima bio u bolnici nakon što mu je dijagnosticiran virusni encefalitis - upala mozga koja može biti opasna po život i koja zahtijeva hitno liječenje. Simptomi uključuju gubitak pokreta i poteškoće u govoru.

Osnovao rock sastav

Shane MacGowan je bio frontmen grupe The Pogues od 1982. do njihovog raspada 2014. godine. Godine 1982. osnovao je irski punk bend Pogue Mahone, kasnije skraćen na The Pogues te su objavili sedam studijskih albuma. 

Osim toga, autor je jedne od najpopularnijih božićnih pjesama u povijesti - Fairytale of New York. Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su i Dirty Old Town, The Irish Rover, A Pair Of Brown Eyes, A Rainy Night In Soho, Summer in Siam...

Nastupao je s glazbenicima među kojima su Kirsty MacColl, Sinéad O'Connor i Nick Cave.

Godine 2018. dobio je priznanje za životno djelo na proslavi 60. rođendana u Nacionalnoj koncertnoj dvorani u Dublinu. Dokumentarac o njegovom životu Crock Of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan objavljen je 2020. godine.

Pročitajte više