Otkriven razlog zbog kojeg je glumcu Feđi Štukanu zabranjen ulazak u Srbiju

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

BOSANSKOHERCEGOVAČKI glumac i književnik Feđa Štukan jučer je priveden na beogradskom aerodromu Nikola Tesla te mu je zabranjen ulazak u Srbiju, a sada je otkriven i razlog. Portal Nova.rs dobio je uvid u dokument u kojem se navodi da je glumcu zabranjen ulazak u Srbiju zbog "negativne procjene sigurnosnog rizika". 

"Utvrđeno je da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriju Republike Srbije postoji negativna procjena sigurnosnog rizika (član 15, stav (1) točka 8 Zakona o strancima)", navodi se u dokumentu. 

Trebao se pojaviti na festivalu 

Inače, Štukan se sinoć trebao pojaviti na festivalu Krokodil, a na festival se uključio online s aerodroma. Nakon privođenja oduzeta mu je putovnica te je odveden u pritvor i danas bi trebao biti deportiran natrag u Sarajevo. 

Podsjetimo, Štukan je prošle godine zadržan na graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Srbije na nekoliko sati nakon što je podržao prosvjede Srbija protiv nasilja, a potom i prisustvovao prosvjednoj šetnji Beogradom. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao ga je kriminalcem.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.