Otkriven uzrok smrti 32-godišnje manekenke i glumice Charlbi Dean

Foto: EPA

OTKRIVEN je uzrok smrti glumice i modela Charlbi Dean, koja je iznenada preminula krajem kolovoza, u 33. godini.

Iako se sumnjalo da je uzrok smrti mlade glumice cjepivo protiv korone, mrtvozornik je otkrio kako to nije slučaj. Mrtvozornik iz New Yorka potvrdio je za People da je glumica umrla zbog komplikacija nakon uobičajene operacije, koju je imala prije deset godina.

Njen brat Alex Jacobs je izjavio da je Dean sudjelovala u teškoj prometnoj nesreći 2008. godine, nakon čega su joj liječnici odstranili slezenu. U nesreći je također nagnječila ili slomila rebra i leđa. Medicinski istražitelj iz New Yorka u srijedu je potvrdio da je uzrok smrti sepsa. Njezina bakterijska sepsa nastala je nakon što je bila zaražena bakterijom poznatom kao Capnocytophaga.

Iako je infekcija rijetka, postoje različite vrste takve infekcije, koje se razvijaju u ustima ljudi i koje su također prisutne u ustima životinja. Osobe s autoimunim problemima i bez slezene posebno su osjetljive. Nije jasno je li ugriz životinje odgovoran za infekciju glumice budući da medicinski istražitelj nije javno objavio njezinu punu autopsiju.

Charlbi Dean bila je zvijezda filma Trokut tuge švedskog redatelja Rubena Ostlunda, koji je osvojio prestižnu Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu u svibnju. Poznata je i po ulozi Syonide u seriji Black Lightning, a pojavila se i u filmovima kao što su Death Race 3: Inferno, Blood in the Water, Don't Sleep i Porthole.

Pročitajte više