Otkriven uzrok smrti Tatjane Patitz, jednog od najvećih supermodela u povijesti

Foto: Profimedia

TATJANA PATITZ preminula je nakon borbe s rakom dojke, potvrdila je njena agentica Corinne Nicolas za People. Tatjana je umrla u 57. godini.

"Iza sebe je ostavila sina, sestru i roditelje. Svi smo shrvani. Bila je suosjećajna, dobra i velikodušna te gorljiva zagovornica prava životinja. Jedan od glavnih ciljeva koje je podržavala bilo je očuvanje divljih konja", stoji u izjavi agentice za američki magazin.

Dio kultne petorke

Bila je jedna od pet "originalnih supermodela". Uz Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington i Lindu Evangelistu obilježila je modnu scenu 1990-ih, ali i čitavu modnu povijest.

>>Tatjana, Cindy, Naomi, Christy i Linda. Kultna petorka čija je ljepota dio povijesti

Ljepotica rođena u Hamburgu bila je najpoznatija po radu s Vogueom, kao i po ulozi u glazbenom spotu Georgea Michaela Freedom iz 1990. godine, u kojem se pojavila s ostatkom slavne petorke supermodela.

"Tatjana je uvijek bila europski simbol šika, poput spoja Romy Schneider i Monice Vitti. Bila je daleko manje vidljiva od svojih vršnjakinja - misterioznija, odraslija, nedostižnija - i to je imalo svoju privlačnost", prisjetila se Anna Wintour, direktorica sadržaja Condé Nasta i globalna urednička direktorica Voguea.

Pročitajte više