Otkriveni posljednji detalji uoči odlaska na Eurosong: "Nina Kraljić je stvorena za velike pozornice"

Foto: Krasnodar Peršun/HRT

NA HRT-u danas je održana konferencija za novinare u povodu odlaska Nine Kraljić i HRT-ova tima na 61. natjecanje za pjesmu Eurovizije u Stockholm. Prisutne je u studiju 7 Hrvatske televizije pozdravio vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić te istaknuo kako je Nina Kraljić stvorena za velike pozornice.

„Želim reći da je Nina Kraljić stvorena za velike pozornice, a cijelomu timu poželjet ću sreću i uspjeh u Stockholmu. Završna večer Eurosonga održava se 14. svibnja, dan prije 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije te, kakav god plasman bio, Ninu i naš tim očekujemo na proslavi velikoga HRT-ova rođendana 15. svibnja u Zagrebu, a vaš nastup bit će nam veliki dar”, rekao je Siniša Kovačić.

Naša predstavnica na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije i pobjednica prve sezone HRT-ova showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske Nina Kraljić rekla je kako nema tremu pred nastup i kako joj je jednako važno nastupa li pred petero ljudi ili pred 200 milijuna ljudi.



Istaknula je kako je ove godine konkurencija uistinu velika i kako joj je teško izdvojiti najboljega, no i da je se dojmila ukrajinska pjesma 1944 i izvođač Jamal. Uoči odlaska na Eurosong u srijedu 27. travnja Ninu Kraljić očekuje veliki koncert s Jacquesom Houdekom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod nazivom Dva glasa, dva instrumenta.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar najavio je odlazak dijela tima u Stockholm u nedjelju 1. svibnja jer već sutradan Ninu Kraljić očekuju prve probe. Istaknuo je kako vjeruje u hrvatsku predstavnicu i poželio joj ulazak u završnicu velikoga natjecanja. Urednica glasovanja iz Hrvatske je Elizabeth Homsi, predsjednik ocjenjivačkoga suda Duško Mandić, a članovi ocjenjivačkoga suda Pamela Ramljak, Boris Đurđević, Damir Kedžo i Kim Verson. Iz HRT-ova zagrebačkoga studija tijekom glasovanja javit će se Nevena Rendeli.



Dizajner Juraj Zigman zaslužan je za Nininu haljinu, ali i odjevne kombinacije pratećih vokala Andreja Babića, Martine Majerle, Danijele Večerinović i Line Lacmanovića Ćućića. „Izuzetno mi je drago što sam u ovome projektu. Vizualni identitet pjesme je na visokoj razini, a pjesma mi je nadahnjujuća, što iskreno i nije čest slučaj u mojemu poslu. Svjetlost mi je bila nit vodilja“, rekao je Juraj Zigman. Cipele je dizajnirao poznati hrvatski dizajner obuće Ivan Ledenko.

Ovogodišnji Eurosong moći će se pratiti u dvije polufinalne večeri 10. i 12. svibnja, a završna večer bit će 14. svibnja. Hrvatska radiotelevizija prenosi sve tri večeri u izravnome prijenosu na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) svake večeri s početkom u 21 sat. Radijski komentator ovogodišnjega prijenosa je Zlatko Turkalj Turki, a televizijski komentator Duško Ćurlić .

Nina Kraljić u prvoj poluzavršnici nastupit će peta po redu, a gledatelji i slušatelji moći će za svoje favorite, osim za hrvatsku predstavnicu, glasovati u prvoj poluzavršnici te u završnici.

Pročitajte više