Otkriveno čija je krv u "sotonskim" tenisicama zbog kojih Nike tuži repera

Foto: Instagram

REPER Lil Nas X izazvao je puno reakcija "sotonskim tenisicama" u kojima je po kap ljudske krvi, a koje su nastale njegovom suradnjom s brendom MSCHF.

Iz MSCHF-a su odlučili odgovoriti čija je krv u njihovoj verziji Nikeovih tenisica modela Air Max 97. Budući da je proizvedeno ukupno 666 komada, nije riječ o baš maloj količini krvi, piše Unilad. 

"Krv pripada zaposlenicima MSCHF-a", rekao je u intervjuu Daniel Greenberg, suosnivač njujorškog benda. Ipak, nije htio odati na koji je način krv prikupljena od zaposlenika, već je samo natuknuo kako su je svi dali svojom voljom. "Mogu vam reći da nije bilo oku ugodno. To nikako nije dobar način za prikupljanje krvi", rekao je Greenberg. 

Dodao je i kako su se pripremili na reakcije uznemirenih ljudi. "Često među sobom govorimo da nam je svejedno hoće li nas voljeti ili mrziti, samo ne želimo apatiju", kaže Greenberg.

Podsjetimo, tenisice koštaju 1018 dolara (oko 6550 kuna), a ta je brojka simbolična jer označava stih iz Biblije: "Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade."

Nike je na cijelu priču reagirao tužbom zbog nedozvoljenog korištenja njihovog zaštitnog znaka.

Pročitajte više