Otkriveno gdje će se ove godine održati Dora

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

IZBOR hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije Dora ove će se godine održati u studijima Hrvatske radiotelevizije (HRT) na zagrebačkom Prisavlju. Prethodnih godina Dora se, podsjećamo, održavala u Opatiji.

Gledatelji HRT-a će koncem veljače tri dana gledati Doru. Predviđene su tri večeri; dvije polufinalne koje će se održati 22. i 23. veljače te finalna večer koja će se održati u nedjelju 25. veljače.

Prošloga su tjedna u emisiji Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u emisiji Svijet diskografije premijerno predstavljene pjesme natjecateljice ovogodišnje Dore. Također, na YouTube kanalu Dore u utorak, 9. siječnja bit će premijerno objavljeni svi spotovi Dore.

Popis svih pjesama možete pronaći OVDJE.

Tko je birao pjesme?

Pjesme je odabrao žiri koji čine Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija).

Dan prije objave pjesama od natjecanja je odustala Zsa Zsa, koja se trebala predstaviti pjesmom Probudi usne moje. Umjesto nje natječe se Baby Lasagna s pjesmom Rim tim tagi dim. 

Pročitajte više