Otkriveno kad se održava Splitski festival, ove godine se planira i nešto novo

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"SVE može stat, al na Prokurativama će se i dalje pivat", rekao je za Radio Dalmaciju direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš i najavio da će se 61. izdanje festivala održati 8., 9. i 10. srpnja.

U emisiji Dobar dan, Dalmacijo Mrduljaš je potvrdio da su počele pripreme za festival. 

"Pripremamo punom parom festival, kao da će biti najnormalniji, kao svih prethodnih godina i trudimo se da ga osmislimo što kvalitetnije. Imamo izuzetno veliki broj najava izvođača i autora koji su sve ovo vrijeme bili kreativni kod kuće, uz svoje gitare i klavijature, i zaista mislim da će biti kvalitetna godina što se tiče autorskog rada", rekao je. 

Dodao je da se ove godine čak trude uz festival dodati još niz događanja u Splitu. 

"S obzirom na cijelu krizu, u razradi je čak jedan novi moment, da pokušamo festival gurnuti u grad uz još niz događanja u tih desetak dana festivala, da cijeli grad živne, da svi znaju da se Split događa, da pružimo jedan novi i kvalitetniji sadržaj i turistima u gradu", kaže Mrduljaš, a prenosi Slobodna Dalmacija

Istaknuo je da situaciju s pandemijom prate, no da se nadaju da će sve biti pod kontrolom. 

"Nadamo se da će se stvari stabilizirati i da ćemo moći napraviti najnormalniji festival, da se ljudi druže, da ponovno zapjevamo, iznjedrimo nove pjesme i tako nastavimo našu tradiciju", zaključuje Mrduljaš. 

Pročitajte više