Otkriveno što se krije iza priče o razbijenom autu zagrebačkih registracija u Splitu

Foto: Facebook

PRIČA o razbijenom automobilu zagrebačkih registracija u Splitu dobila je sasvim nov preokret.

Nakon što se društvenim mrežama proširila fotografija razbijenog automobila, mnogi su odmah zaključili da je riječ o namjernom činu iz mržnje. Međutim, ispostavilo se da je sve bila puka slučajnost, koja nije imala veze s netrpeljivošću.

"Bio je ponedjeljak ujutro kada je Matej iz Velike Gorice svojom Škodom zagrebačkih tablica došao u Split na promociju diplome svoje djevojke, koja je u gradu pod Marjanom studirala. Mladi su ljudi, došli su autom, možda i koji dan ranije, ljeto je, vrijeme je i za dobar provod. No tog ponedjeljka su svoje vozilo ostavili na gradskom parkiralištu kod Starog placa. Na povratku su imali što i vidjeti, njihova Škoda je razbijena, staklo na stražnjim vratima uništeno. Jedino oštećeno vozilo na parkiralištu. Razlog - nepoznat?

Toga jutra u 10 sati bejzbolaši splitske Nade imali su svoj uobičajeni trening na Starom placu odmah u susjedstvu parkirališta. Iako uvijek dobro osiguraju ogradu igrališta i treniraju na sasvim suprotnoj strani, tog ponedjeljka ujutro jedna je od petstotinjak ispucanih loptica preletjela ogradu i završila na stražnjim vratima Škode. I probila staklo", piše Slobodna Dalmacija.

Tajnik baseball-kluba Nada Sergej Vejnović odmah je krenuo u potragu za Matejom iz Velike Gorice, čiji automobil je razbijen, ne bi li mu se ispričao te objasnio da nije riječ o mržnji, već o slučajnosti.

"Dogodilo se stvarno nenamjerno, od petstotinjak loptica jedna je 'pobjegla', preletjela ogradu.  Napravili smo štetu, priznajemo, željeli smo odmah doći do vlasnika vozila, platiti sve u potpunosti i ispričati se na doživljenoj neugodnosti. Malo su nas pogodili napisi u medijima da je riječ o nekakvoj mržnji, ma nema mjesta tome. Kako nekome može uopće pasti na pamet takva stvar... Ovo je bilo zaista slučajno, krivi smo i nadoknadit ćemo sve", ispričao je Vejnović za Slobodnu.

"Razgovarao sam s Matejom, ispričao se, kazao mu što se zapravo dogodilo. Bio sam u policiji, potpisali smo izjavu, dali sve podatke, dobit će zapisnik o cijelom događaju, tako da može prijaviti sve osiguranju i sva će šteta biti podmirena. Događa se, ali one priče o nekakvoj mržnji ili gdje mi to živimo su stvarno nepotrebne. Nismo ni mi najsretniji jer nam je igralište u centru grada, strepimo nakon svake ispucane lopte. Da se nas pita, bili bismo daleko od Starog placa i ovakve se situacije sigurno ne bi dogodile. Nadamo se u skoroj budućnosti biti negdje daleko, na kraju grada, da se ne bi dogodila neka slična situacija", zaključio je.

Pročitajte više