Otkriveno tko je heroj s viralne fotografije iz Vegasa koji je tijelom zaštitio ženu od metaka

Foto: Getty Images/ Facebook

NAKON stravičnog masakra u Las Vegasu, svijet su obišle fotografije ranjenih ljudi, kao i onih koji im pokušavaju pomoći.

Jedna od najupečatljivijih bila je ona na kojoj muškarac tijekom pucnjave svojim tijelom štiti ženu. Nepoznati heroj napokon je identificiran kao Matthew Cobos, mladi američki vojnik koji služi kao konjički izviđač, piše news.com.au.

Na fotografiji koju je snimio Gettyjev fotograf David Becker vidi se kako mladić svojim tijelom štiti ženu, a rukama joj pokriva oči kako ne bi vidjela strahotu koja se događa oko nje.

Iako sa slike nije jasno je li žena ozlijeđena i koliko su njene ozljede ozbiljne, fotograf je posvjedočio da su, nekoliko trenutaka kasnije, oboje ustali i potrčali u zaklon.

Hrabri Matthew se zatim vratio da pomogne drugim ranjenicima.

Iako još uvijek nije dao službenu izjavu, izvor je prenio da je svojoj obitelji rekao da je mogao vidjeti i čuti metke koji se odbijaju od tla pokraj njega.

VIDEO Riskirao život tijekom pucnjave u Vegasu kako bi spasio djevojku koju je tek upoznao

David Becker je objasnio da se zatekao tamo i počeo fotografirati misleći da se radi o vatrometu ili neispravnom zvučniku, te je htio dokumentirati ljude dok su u panici.

"Bilo je tako mračno da nisam mogao vidjeti detalje. Vidio sam ljude kako leže na podu, a tek kad sam shvatio da su prekriveni krvlju pomislio sam da je ovo stvarno. Tad sam shvatio da ljudi umiru", ispričao je.

Smatra da su fotografije poput ove iznimno važne.

"Teško mi je shvatiti kroz što sam prošao. Prebacio sam se na autopilot i odradio svoj posao. Upečatljive slike poput ove pričaju svoju priču. Govore ljudima da razmisle dvaput, tjeraju vlade da mijenjaju zakone kako se nikad više ovakvo što ne bi dogodilo", zaključio je.  

Pročitajte više