Otkriveno u kojoj večeri Eurosonga nastupa Hrvatska, ljudi pišu: "Ništa od finala"

Screenshot: YouTube

VEČERAS je u Liverpoolu održano ždrijebanje ovogodišnjeg Eurosonga, prilikom kojeg je 31 zemlja raspoređena u dva polufinala, koja su na rasporedu 9. i 11. svibnja.

Slučajnim izvlačenjem papirića odlučeno je da će se Hrvatska natjecati u prvom polufinalu, a iste te večeri za prolazak u finale borit će se još i Srbija, Irska, Latvija, Malta, Norveška, Portugal, Azerbajdžan, Češka, Finska, Izrael, Moldavija, Nizozemska, Švedska i Švicarska.

Hrvatska se u finale Eurosonga nije plasirala od 2017. godine, a da bi se taj nesretni niz ove godine prekinuo treba biti bolja od 5 država, budući da ih u finale prolazi 10.

U drugom polufinalu natjecat će se Slovenija, Armenija, Belgija, Cipar, Danska, Estonija, Grčka, Island, Rumunjska, Albanija, Australija, Austrija, Gruzija, Litva, Poljska i San Marino.

Ove zemlje neće moći glasati za države koje se natječu u prvom polufinalu, što znači da Hrvatska neće moći dobiti bodove od Slovenaca ni obrnuto.

Konkurencija je prejaka?

Ubrzo nakon što je otkriven raspored zemalja po polufinalima, društvene mreže preplavile su reakcije nezadovoljnih fanova.

"Hrvatska u ovoj konkurenciji nema šanse za finale", napisao je jedan Twitteraš.

"Prvo polufinale je stvarno kompetitivno. Ima dosta jakih zemalja", dodao je drugi.

Pročitajte više