Otvara se izložba "Vile i vilenjaci Artusi": Na otvorenju i premijera spota "Ja se dobro osjećam"

OTVORENJE izložbe "Vile i vilenjaci Artusi" Ive Lulić  te ujedno premijera video spota "Ja se dobro osjećam" benda A zar je to važno održat će se u četvrtak, 17. studenog u galeriji Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13. Premijera i otvorenje počinju u 19 sati.

Producent singla Denyken inicirao je suradnju Dine Osmanagića i fotografkinje Ive Lulić, autorice sad već mnogima dobro poznate serije fotografija "Vile i vilenjaci". Ivine fotografije malih vilenjaka Denykenu su se učinila kao sjajna poveznica s pjesmom "Ja se dobro osjećam" pa  je predložio da vile i vilenjaci budu glavni motiv za istoimeni video. Tijekom dogovora oko suradnje, ispostavilo se da se Dino i Iva poznaju od ranije, što je bila odlična odskočna daska za ulazak u zajednički projekt.

Djeca iz Dječjeg Doma "Vladimir Nazor" u Karlovcu su vile i vilenjaci u spotu

Video je sniman tijekom jednog vikenda na lokaciji Posebnog ornitološkog rezervata Crna Mlaka te u dvorcu Zwiling. Za tu prigodu organiziran je dvodnevni izlet za petnaestak štićenika s odgajateljima Doma za djecu Vladimir Nazor iz Karlovca. Ta djeca su glavni akteri spota u ulogama vila i vilenjaka i sjajno su se zabavili uz članove benda i snimateljsku ekipu.

O projektu "Vile i vilenjaci"

Projekt Ive Lulić "Vile i vilenjaci Artusi" temelji se na fotografiji koja prikazuje dobre vile i vilenjake u prirodi. Fotografije su bajkovite, ali istovremeno je sve na njima stvarno. Vile i vilenjaci su djeca smještena u domu "Vladimir Nazor" u Karlovcu, jer i oni kao i mali vilenjaci žive bez roditelja i možda ih je baš takav način života potaknuo da neke stvari na ovom svijetu shvate ranije od nas ostalih. Ta ih činjenica pretvara u vile i vilenjake. Ovi klinci znaju da je ljubav pokretač svemira, znaju da je čisto srce ključ sreće, a iskrenost najveći dar koji možeš dati bližnjemu. Vile i  Vilenjaci iz Karlovca dobili su svoje specifično vilenjačko ime Artusi.

Iva Lulić osnovala je Udrugu Artus kojoj je cilj rad s djecom i mladima na kreativnim i edukativnim projektima, poticanju kreativnosti i inovativnosti djece i mladih kroz obrazovne kulturno - umjetničke sadržaje, odnosno druženje s njima, slaviti njihove rođendane, voditi ih na izlete, organizirati kreativno umjetničke radionice te im pomagati u odrastanju i koračanju kroz život.

Pjesmu "Ja se dobro osjećam" možete poslušati OVDJE. Autor glazbe i teksta je Dino Osmanagić, produkciju potpisuje Denis Mujadžić – Denyken, a mastering Brad Blackwood.

Pročitajte više