Ova čarobna hrvatska plaža oduzima dah, svrstavaju je na listu najljepših na svijetu

Foto: Shutterstock

Ovih dana predstavljamo vam najljepše plaže u Hrvatskoj, a nikako ne smijemo izostaviti plažu Zlatni rat na Braču. Ta plaža malo koga ostavlja ravnodušnim, a stranci su je više puta nahvalili.

Plaža je smještena u Bolu, na južnoj obali Brača. Do nje je moguće doći automobilom ili laganom šetnjom uz more. U ljetnim mjesecima svakih pola sata do plaže vozi turistički vlak, navodi se na stranici otoka Brača.

Ova je plaža simbol Brača. Mnogi je nazivaju "rajskom plažom" i jednom od najljepših šljunčanih plaža na hrvatskoj obali. Iz zraka je prepoznatljiva po svom obliku.

Lonely Planet: Zlatni rat je najljepša plaža u Hrvatskoj

Poznati travel portal Lonely Planet svrstao je ovu plažu na prvo mjesto najljepših plaža u Hrvatskoj. 

"Najfotografiranija plaža u Hrvatskoj nikad ne razočara. Slijedite šetnicu s mirisom borova od primorskog Bola do ovog prekrasnog prostranstva finog, mekog šljunka, koje zapljuskuje plavo more. Njezin zadivljujući V oblik mijenja se i pomiče s plimom i strujama Jadranskog mora. Vjetrovita istočna strana plaže vrhunsko je mjesto za surfere", napisali su u svom članku.

Svrstana i među najljepše svjetske plaže

Prošle godine svjetska turistička platforma Big 7 Travel uvrstila je Zlatni rat na svoj popis 12 najljepših plaža na svijetu u 2022. godini. To je bila jedina hrvatska plaža na tom popisu.

"Plaža u obliku zlatnog roga najspektakularnija je hrvatska plaža. Nije samo njezin oblik ono što je čini toliko prekrasnom i jedinstvenom. Pješčana plaža okružena je kristalno čistim morem čija se boja mijenja od tirkizne do tamnoplave u samo 10 ili 20 metara. Desetljećima stari borovi pružaju hladovinu, ali ovdje nećete htjeti izaći iz toplog mora", napisali su.

Pročitajte više