Instagram je laž: Ova cura pokazuje kako izgleda kad se namjesti, a kako zapravo

Foto: Instagram

26-GODIŠNJA Bree Lenehan svakog ponedjeljka na svom Instagram profilu pokazuje stvarnu sliku sebe. Izazov pod nazivom Real Me Monday pokrenula je da bi svojim pratiteljima pokazala da u stvarnosti nije sve baš tako kako ljudi znaju predstaviti na Instagramu.

>>Fotkala se u nekoliko kabina u trgovinama i pokazala što osvjetljenje čini izgledu

Ponedjeljkom Bree objavljuje kolaž s dvije fotografije, prva je fotografija ona na kojoj pozira za Instagram, a druga je realna fotografija nje bez poziranja i bez uređivanja.

"Počela sam objavljivati te ​​usporedne slike jer sam bila tip osobe koja se uvijek uspoređuje s nepoznatim ljudima na internetu. Uvijek sam objavljivala samo svoje najbolje fotografije. Zaključila sam da je objava i onih manje lijepih fotografija najbolji način da poboljšam vlastitu sliku o sebi. To je bilo prije dvije godine i otad svakog ponedjeljka to radim", ispričala je Bree za BuzzFeed.

I dalje je kritiziraju

Na Instagramu je sad prati preko 700 tisuća ljudi. Međutim, i među njima ima onih koji ovaj njezin potez kritiziraju. Naime, smatraju da Bree i dalje nije potpuno "realna".

"Kritiziraju me jer sam mršava, kažu da nije isti učinak. Svjesna sam da postoji 'privilegija mršavih ljudi' i, zaista, ne moram se mučiti da pronađem svoju veličinu u trgovini. Ali znam što znači plakati zbog odraza u ogledalu. Ovdje sam samo da potaknem unutarnju ljepotu", zaključila je.

Pročitajte više