Ova ekipa planira izgraditi filmski studio i koncertni prostor u svemiru

Foto: Press

SPACE Entertainment Enterprise (S.E.E), kompanija koja koproducira novi film Toma Cruisea, čija je radnja smještena u svemiru, planira lansirati svemirsku sportsku arenu i studio za produkciju.

Plan je izgraditi svemirsku stanicu u kojoj se nalazi sportska i zabavna arena, ali i studio i namjeravaju to učiniti do kraja 2024. SEE-1 je modul u kojem će se održavati filmski, televizijski, glazbeni i sportski događaji, ali ujedno će biti i prostor za kreativce koji u niskoj orbiti požele snimati bilo kakav sadržaj. Bit će moguće razviti, producirati, snimiti i emitirati bilo kakav sadržaj. 

S.E.E. planira stvarati i vlastiti sadržaj, ali i održavati događaje. Axiom Space, koji je u siječnju 2020. dobio dozvolu da izgradi komercijalnu komponentu za Međunarodnu svemirsku stanicu, pobrinut će se i za izgradnju modula SEE-1. Modul će se spojiti s Axiomovom stanicom koja je osmišljena s ciljem da postane dom za komercijalne pothvate, uključujući i svemirski turizam. 

Stanica Axiom odvojit će se od MSS-a 2028., a iz S.E.E.-a koji su osnovali britanski poduzetnici i producenti Elena i Dimitrij Lesnevsky, trenutno prikupljaju sredstva i tvrde da je ovo prilika da se čovječanstvo pomakne u druge svjetove i započne uzbudljivo novo poglavlje u svemiru. 

Pročitajte više