Ova knjiga je nadmašila popularnost Pedeset nijansi sive

Foto: Instagram

KNJIGA Michelle Obama "Becoming" na tržištu je tek dva mjeseca, a već je ušla u najčitanije naslove desetljeća, piše CNN. Već je 47 dana uzastopno na prvom mjestu prodaje na Amazonu i time je srušila rekord koji je do sada držala knjiga "Pedeset nijansi sive".

Kako pišu američki mediji, knjiga je u prvih tjedan dana prodana u rekordnih 1,4 milijun primjeraka. Izdavačka kuća Penguin Random House navodno je platila nevjerojatnih 65 milijuna dolara za autorska prava na Obamine memoare.

Knjiga je do sada prevedena 23 svjetska jezika, a osim u SAD-u, postala je broj 1 u Finskoj, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj, Portugalu, Engleskoj i Singapuru. Dostupna je i u Hrvatskoj, ali još uvijek samo na engleskom jeziku.

U knjizi Michelle Obama opisuje svoj život u Bijeloj kući, a prisjeća se i djetinjstva u Chicagu. Spominje i rasizam među poznatim osobama, ali i neobične situacije u kojima se našla kao američka prva dama. U promociji knjige najviše joj je pomogla Oprah Winfrey, a Michelle je najavila da i njezin muž priprema svoje memoare.

 

 

Pročitajte više