FOTO Prelijepa kraljica izgleda kao filmska diva, a u domovini joj zamjeraju to što ne nosi hidžab

Foto: Wenn

IAKO je britanska kraljevska obitelj uvijek u centru pažnje, na svijetu postoje puno ljepše princeze od engleskih, ali i jedna veća modna ikona od Kate Middleton. Ona je jordanska kraljica Rania i, iako dolazi iz islamskog svijeta, itekako pokazuje svoju ljepotu, seksipil i modni ukus.

Rania je rođena u Kuvajtu, u palestinskoj obitelji, a za kralja Abdulaha II. udala se 1993. godine. U to vrijeme Abdulah je bio jordanski princ, a par se upoznao na zabavi koju je organizirala kraljevska obitelj. Nakon samo dva mjeseca objavili su zaruke.

Jordansku kraljicu mnogi nazivaju najvećom modnom ikonom na svijetu. Od trenutka kada je postala princeza žestoko se bori za prava žena u svojoj zemlji te se, otkako je postala kraljica, položaj žena u Jordanu znatno poboljšao.

Dizajneri svjetskog glasa obožavaju Raniju od Jordana, a svakim novim pojavljivanjem u javnosti ona ostavlja bez daha sve prisutne. Konzervativci u Jordanu zamjeraju Raniji što ne nosi hidžab, ali ona to od prvog dana odlučno odbija.

Pročitajte više