Ova pjesma Parnog valjka prva je u trendingu, u jednom danu skupila 200.000 pregleda

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NA VRHU trendinga na YouTubeu u Hrvatskoj nalazi se pjesma Ponovo Parnog valjka. Pjesmu je jučer objavio bend, a u jednom danu skupila je više od 240.000 pregleda. Osim što je trenutačno najslušanija pjesma na YouTubeu, nalazi se i na trećem mjestu na kartici za glazbu na YouTubeu.

"Posljednja pjesma koju je Aki snimio", piše u opisu pjesme.

Za glazbu i tekst zaslužan je Husein Hasanefendić Hus. Upravo ova pjesma se u četvrtak emitirala na 150 hrvatskih radijskih postaja u isto vrijeme, u trenutku kada je krenuo posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog na zagrebačkom Mirogoju.

Ovo je tekst pjesme:

Oprosti mi lijepa moja
ako sam tužan

ja tugu nisam birao
tuga me pronađe
i kad se skrivam
za vrat mi diše
čujem je

I ne mogu pobjeći
ne znam se sakriti
ništa ne pomaže
uvijek me pronađe

A s tobom bih ponovo
kada bih mogao
s tobom bih ponovo
sanjao

Oprosti mi lijepa moja
nisi ti kriva
moj svijet polako nestaje
tuga me proganja
a ja se skrivam
za vrat mi diše
čujem je

I ne mogu pobjeći
ne znam se sakriti
ništa ne pomaže
uvijek me pronađe

A s tobom bih ponovo
kada bih mogao
s tobom bih ponovo
krenuo

Ponovo, s tobom bih ponovo
kada bih mogao, ponovo
ti ne daš da potonem
i ne daš da nestanem
i ne daš da prestanem
sanjati

Pjesma je dirnula obožavatelje

Obožavatelji Akija i Parnog valjka oduševljeni su pjesmom Ponovo.

"Aki, hvala ti za predivne godine naših života", "Posljednje zbogom najboljem. Obilježio si dio mog života. Nikada nećeš biti zaboravljen. Jednog dana srest ćemo se ponovo", "Anđeli nek' te čuvaju. Nama ostaju tvoje predivne pjesme", "Hvala za sve otpjevane pjesme. Slušat će se iznova i ponovo", "Prelijepa pjesma", opraštaju se obožavatelji u komentarima ispod pjesme na YouTubeu.

Podsjetimo, Aki Rahimovski, pjevač Parnog valjka, preminuo je prošle subote u dobi od 66 godina. "Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski", pisalo je u objavi koja je podijeljena na Facebook stranici benda.

“Za malo nježnosti na sve ću pristati za malo nježnosti da mogu zaspati” Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski.

Objavljuje Parni ValjakSubota, 22. siječnja 2022.

U četvrtak je na zagrebačkom Mirogoju održan posljednji ispraćaj slavnog pjevača. "Tužna je naša ulica otkada nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", pisalo je na plakatu uz Akijevu fotografiju. Riječ je o stihovima iz pjesme Parnog valjka Moja je pjesma lagana.

Hus rekao da je Aki nezamjenjiv

U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u petak održana je komemoracija u čast Akiju. Njoj je prisustvovao, između ostalih, dugogodišnji Akijev prijatelj i suradnik Husein Hasanefendić Hus, autor zadnje pjesme koju je Aki otpjevao. 

"Mi kao bend ćemo opstati kao formacija, ali sigurno nećemo mijenjati Akija. Možda ćemo u nekom trenutku svirati koncerte s nekim pjevačem koji će biti gost pjevač ili tako nešto. Aki je nezamjenjiv. Možda će biti neko novo poglavlje, ne znam, ne razmišljam o tome... Vjerujte mi, poumirat ćemo i mi ako ne nastavimo svirati. Mi moramo svirati. To nama nije potreba da bi živjeli, mi živimo da bi svirali", rekao je Hus za Index.

Pročitajte više