Ova prelijepa djevojčica je cijeli život živjela kao netko drugi, a ovaj trenutak je sve promijenio

Foto: Buzzfeed

PRELIJEPA 14-godišnja djevojčica Corey Maison rođena je u tijelu dječaka, a video trenutka u kojem je napokon dobila dugoočekivanu terapiju kojom će započeti promjenu spola ganuo je svijet.

Corey se odmalena ponašala poput djevojčice, a zbog ženstvenog je ponašanja u školi trpjela strašno zlostavljanje vršnjaka. Majka ju je na kraju morala ispisati iz škole, no tek u 11. godini života potvrdilo se ono u što je sumnjala. Corey je gledala emisiju o jednoj transrodnoj djevojčici i tada se povjerila majci da se osjeća baš poput nje.

Obitelj je tada potražila pomoć stručnjaka za promjenu spola, a Corey se prvi put u životu počela odijevati poput djevojčice. Budući da je još imala kratku kosu, a svi su je poznavali, često su je zadirkivali.

"Rekla sam joj da svaki put kada je netko iz sprdnje krene fotografirati, namjesti svoj najljepši osmjeh i da pozira. To joj je podiglo samopouzdanje, no nije uvijek bilo lako", rekla je njena majka Erica.

 

Their first Homecoming dance! 󾬏P.S. I cried

Posted by Erica Maison on Saturday, 26 September 2015

Liječničku pomoć Corey je dobila u dječjoj bolnici u Chicagu, a iako su očekivali da će proceduru promjene spola morati sami platiti, ispostavilo se da im je cijeli postupak ipak besplatan. No, liječnici su savjetovali da s hormonalnom terapijom pričekaju do Coreyinog 14. rođendana, što je ujedno bilo dovoljno rano da djevojčica izbjegne muški pubertet.

Kada je prva kutija terapije koju je Corey godinama čekala napokon stigla, majka Erica je uključila kameru i kćeri priredila iznenađenje.

"To je bilo to, najvažniji trenutak u našim životima i oboje smo to znale. Obje smo plakale i tresle se. Doslovno mi je oduzela dah, toliko me jako stisnula. Nikad nisam osjetila toliku ljubav od nje kao u tom trenutku. Bila je to kombinacija čiste sreće i olakšanja za nas obje", objasnila je Erica.

Znajući kakve probleme prolaze ostale ostala transrodna djeca, Coreyina je majka podijelila njenu priču putem Youtubea i Facebooka, i pritom dobila na tisuće komentara punih podrške.

Pročitajte više