Pravac u proljeće do susjedne nam države. Evo zanimljivih događaja

Foto: Press

Sunčani dani mame ljude da izađu iz svojih domova i potraže avanturu, a upravo to mogu naći u Crnoj Gori gdje će biti organizirani raznovrsni događaji i manifestacije. Bez obzira na vaše afinitete svako može pronaći nešto za sebe, pa u nastavku izdvajamo najzanimljivije događaje.

Proljeće u Boki

Bogat program kulturnih dešavanja u Crnu Goru dovodi ljubitelje svih oblika umjetničkog izraza. Tako posjetitelji u periodu od 15. do 30. travnja mogu uživati u Herceg Novom na prestižnom kazališnom festivalu – Hercegnovske pozorišne aprilske svečanosti (HAPS). Odabrane kazališne predstave sa prostora EX YU, uz zanimljive prateće programe možete ispratiti u gledalištu Dvorane "Park". Prvomajske i uskršnje praznike obilježit će jedinstvena zabava za sve uzraste u tematskom parku zabavno edukativnog karaktera, zahvaljujući postavi replika dinosaura u prirodnoj veličini, iz doba Krede i Jure, u suradnji sa Dino Parkom Zlatibor.

Festival vjetra, koji u samom nazivu krije poruku da su jedra grada Tivta uvijek raširena i da o njemu tajne kriju samo dobri vjetrovi. U periodu od 26. travnja do 25. svibnja u tivatskom zaljevu će se smjenjivati pregršt događaja koji sa sobom nose ekološke, kulturološke, sportske i muzičke poruke. U okviru festivala, 26. travnja zakazan je i koncert Partibrejkersa.

Foto: Marko Obradović Edge

I u Kotoru tijekom proljeća možete uživati u dobroj muzici. Tijekom otvaranja Kotor Spring festa 5. travnja goste će zabavljati grupa Vis Tetra i YU grupa, dok će povodom otvaranja ljetnje sezone 1. lipnja nastupiti Prljavo kazalište i Ansambl Toć.

Foto: Ranko Maraš

Ako se odlučite da Boku posjetite u proljeće, sasvim je sigurno da ćete se jednako lijepo provesti kao da je ljeto, uzevši u obzir da kupanje u moru već tada počinje.

Aktivni odmor u Baru

Za one koji tokom svibnja žele uživati u aktivnom odmoru, u Baru ih očekuje manifestacija "Noć punog mjeseca" u sklopu koje će biti organizirana pješačka tura - pohod na Vrsutu, koja ima za cilj promociju zdravih stilova života i aktivnog odmora u našoj destinaciji. Osim toga, u ovom gradu se tokom travnja i najmlađi mogu zabaviti tokom događaja "Dječiji vikend" na kojem će biti priređen niz zabavnih programa.

Karneval u Budvi

Metropola crnogorskog turizma poziva regiju da prisustvuje najatraktivnijoj proljetnoj manifestaciji – Međunarodnom budvanskom karnevalu, koji se ove godine održava u periodu od 28. travnja do 2. svibnja. Tradicionalna manifestacija biti će otvorena Dječjim karnevalom kada će maskirani mališani prošetati svoje kostime gradskim šetalištem, nakon čega će na trgu ispred Starog grada uslijediti veseli dječji program. Program se nastavlja 29. i 30. travnja autentičnim budvanskim "Abrum"-om, tokom kojeg maskirane grupe, uz pjesmu i ples, pozivaju građane i posjetitelje duž budvanske rivijere na Karneval. Velika karnevalska povorka održat će se 1. svibnja, a okupit će i ove godine desetine karnevalskih grupa iz Crne Gore, regije i Europe. Tri večeri zaredom planirani su i koncerti i muzički program na više lokacija u zoni Starog grada, gdje vas očekuje i trodnevni bal pod maskama.

Proljećni bazar na Cetinju

I ove godine se tradicionalno organizira proljetni bazar čije je trajanje planirano 7-10 dana. U tom periodu će na Dvorskom trgu biti priređen bogat muzički program i postavljene drvene kućice na kojima će se prodavati hrana i piće. Očekuje vas delikatesna gastronomska ponuda, raznovrsni suveniri domaće radinosti i pažljivo odabran muzički program koji uključuje žanrove za svačiji ukus.

Već sada isplanirajte svoj nezaboravni odmor u Crnoj Gori!

Pročitajte više