Ova žena ima 86 godina. Pogledajte kako je izgledala u mladosti

Foto: EPA/Profimedia

Američka glumica, spisateljica, politička aktivistica i bivša manekenka Jane Fonda danas je napunila 86 godina. 

Dobitnica brojnih nagrada

Rođena je u New Yorku u obitelji Frances Ford Seymour i glumca Henryja Fonde. Fonda je pohađala Greenwich Academy, školu Emme Willard u New Yorku i Vassar College u Poughkeepsieju. Prije nego što je ostvarila glumačku karijeru, bila je model. Dvaput se pojavila na naslovnici Voguea.

Debitirala je na Broadwayu u predstavi There Was a Little Girl 1960., za koju je bila nominirana za nagradu Tony za najbolju glumicu u predstavi. Iste godine počela je glumiti u filmovima i odmah se proslavila. 

1965.

S vremenom je postala i filmska ikona. Dobitnica je raznih priznanja za svoj glumački angažman, među kojima su dva Oscara, sedam Zlatnih globusa, Emmy, nagrade Britanske filmske akademije i mnoge druge. 

1970.
1981.

Zadnjih godina glumila u Netflixovoj hit-seriji

Nakon što je glumila u Stanley & Iris (1990.), Fonda je napravila pauzu od glume i vratila se s komedijom Monster-in-Law (2005.). Mlađe generacije najbolje je znaju po Netflixovoj humorističnoj seriji Grace and Frankie. 

Fonda se više puta angažirala u raznim političkim borbama, a bavi se i fitnessom. Godine 1982. objavila je svoj prvi video s vježbama Jane Fonda's Workout, koji je postao najprodavanija videovrpca svog vremena.

Pročitajte više