Ovaj album prvi je u povijesti Spotifya skupio 300 milijuna slušanja u jednom danu

Foto: Profimedia

Novi album Taylor Swift, The Tortured Poets Department, ruši rekorde na Spotifyu. Naime, najnoviji album pop zvijezde postao je prvi u povijesti glazbene streaming platforme koji je imao više od 300 milijuna slušanja u jednom danu.

"Povijest je ispisana. 19. travnja 2024. The Tortured Poets Department je postao prvi album u povijesti Spotifya koji je imao preko 300 milijuna streamova u jednom danu", objavio je Spotify na X-u.

Također, u manje od 12 sati nakon izlaska, The Tortured Poets Department postao je Spotifyev album s najviše slušanja u jednom danu u 2024. godini, a laskavu titulu preuzeo je od Beyoncéinog albuma Cowboy Carter koji je u konačnici zaradio 300.4 milijuna streamova u cijelom prvom tjednu nakon objavljivanja.

The Tortured Poets Department srušio je također još jedan rekord streaming platforme jer je prvi singl s albuma, Fortnight, na kojem gostuje Post Malone, postao pjesma s najviše slušanja u jednom danu. Nakon što je spot za pjesmu objavljen na YouTubeu, prikupio je gotovo 7 milijuna pregleda u samo 6 sati od objave.

U spotu Taylor i Post Malone, koji gostuje na singlu, glume bivše ljubavnike koji su, prema tekstu pjesme, imali aferu koja je trajala samo 14 dana. Ethan Hawke i Josh Charles, koji su glumili u Društvu mrtvih pjesnika, također se pojavljuju u iznenađujućim ulogama kao par znanstvenika koji provode testove na Swift, a spot završava špicom koja podsjeća na nijemi film.

Tajni dvostruki album

Podsjećamo, u petak je izašao novi, 11. album Taylor Swift pod naslovom The Tortured Poets Department. Pjesme su se na streaming servisima pojavile točno u ponoć po američkom vremenu, odnosno u 6 ujutro po srednjoeuropskom.

Na albumu se nalazi 16 pjesama (i još četiri bonus pjesme, po jedna na četiri ekskluzivna vinilna izdanja), među kojima su i suradnje s Postom Maloneom te Florence and the Machine. Na pjesmama je s Taylor radio i Aaron Dessner iz The Nationala te njen dugogodišnji suradnik Jack Antonoff. 

Samo dva sata nakon izlaska prvog dijela, Swift je objavila i drugi "tajni" dio albuma na kojem se nalazi još 15 pjesama i nazvala ga TTPD: The Anthology.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.