Ovaj čovjek nije prao kosu šamponom 6 godina, tvrdi da ga je to spasilo od ćelavosti

Screenshot: TikTok

NICK COETZEE, muškarac iz Južnoafričke Republike, objavio je nedavno na TikToku video koji je skupio milijunske preglede. Objava je postala viralna jer u njoj Coetzee objašnjava da kosu nije oprao nikakvim šamponom već šest godina.

U videu je pojasnio kako mu je kosa počela opadati dok je još bio na fakultetu. "Kosa mi je opadala do te mjere da sam na predavanja morao nositi rezervne košulje. Znao sam da će mi do kraja predavanja košulja biti puna dlaka", rekao je.

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋🏼 #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

"Imao sam osjećaj da mi razne kemikalije, poput šampona i regeneratora, uništavaju kosu. Odučio sam da više ne koristim te proizvode i kosa mi je postala puno zdravija", napomenuo je naglasivši kako prije šest godina, kada je krenuo s ovom praksom, nije znao za "no poo movement", ideju koja kaže da kosu treba prati isključivo vodom.

"Ljudi obično pomisle da će im kosa postati masna kada ju prestanu prati, i to je istina, ali bit će masna samo par tjedana. Nakon toga će se oporaviti vaša prirodna ulja, koja su bila uništena kemikalijama, i kosa će vam postati zdrava", objasnio je Coetzee.

Pročitajte više