Ovaj dečko je upao na 27 fakulteta i dobio gotovo 28 milijuna kuna u stipendijama

Screenshot: YouTube

MATURANT Jonathan Walker slavi nakon što je primljen na 27 koledža i sveučilišta, uključujući Harvard, Stanford i MIT. Osim toga, dobio je više od 4 milijuna dolara stipendije.

"Bilo je iznenađenje vidjeti da su svi bili zainteresirani za mene i da su htjeli da pohađam njihovu instituciju, da mi nude prijem... bila je to tona uzbuđenja", rekao je Walker tijekom intervjua za ABC News. Walker, maturant iz Panama Cityja na Floridi, rekao je da je pronašao nešto što mu se sviđa na svakom od navedenih fakulteta i prijavio se samo u one u kojima bi mogao biti "sretan".

"Mogao sam se vidjeti u svakom od fakulteta na mom popisu i nisam se prijavio nigdje gdje mislim da ne bih mogao biti sretan. Jednostavno sam napravio popis i počeo se prijavljivati", rekao je Walker. Sada kad ima veliki izbor od 27 fakulteta kaže da pokušava odlučiti kamo će na jesen.

"Uspio sam malo suziti... Nadam se da ću u sljedećih nekoliko tjedana moći donijeti dobru odluku", rekao je.

Već stvara svoje uređaje

"Uglavnom sam zainteresiran za inženjering, kao i za poduzetništvo. Također istražujem mogućnost stvaranja nekog vlastitog smjera budući da imam puno različitih interesa”, rekao je Walker.

"Roditelji su mi prije nekoliko godina donijeli set iz kemije... Pronašao sam način da tu znatiželju usmjerim u znanost koja je ubrzo procvjetala u inženjerstvo. A onda sam stvarno naučio da mogu koristiti inženjering da pomognem ljudima.

I tako sam postao jako zainteresiran za stvaranje uređaja koji bi mogli pomoći ugroženim zajednicama i ljudima koji se suočavaju s teškim problemima", kaže mladić.

Dodaje da s partnerom radi na uređaju za zapešće koji slijepim i gluhim osobama omogućuje bolju komunikaciju s ljudima. Prethodno je stvorio uređaj koji podsjeća korisnika na lijekove na recept. Walker je aktivan u znanstvenom klubu, međunarodnom programu mature i sveučilišnoj nogometnoj reprezentaciji.

“Bio sam blagoslovljen od Boga, s puno sposobnosti, i želim odvojiti vrijeme i iskoristiti ga u najvećoj mjeri, pozitivno utjecati i pokušati nadahnuti druge ljude. I zato sam samo zahvalan na položaju u koji sam stavljen", zaključio je.

Pročitajte više