Ovaj film ruši rekorde u hrvatskim kinima, u četiri dana pogledalo ga 25 tisuća ljudi

Foto: Press

FILM Venom 2 nadmašio je uspjeh originala u hrvatskim kinima. U samo četiri dana pogledalo ga je gotovo 25 tisuća ljudi, izvijestio je distributer Continental Film.

"Nakon što je u prvom vikendu prikazivanja u Americi zaradio preko 90 milijuna dolara postavivši rekord najboljeg kinootvaranja od početka pandemije, Venom 2 nastavlja s fenomenalnim rezultatima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj", priopćeno je.

Kako se ističe, u kinoindustriji rijetki su slučajevi kada nastavak neke franšize, ili komercijalno ili po ocjenama kritike/publike, uspije premašiti uspjeh originala, a ovaj je film uspio zasjevši na prvo mjesto hrvatskog box officea, a zaradom na domaćim kinoblagajnama nastavak je nadmašio čak i uspjeh originala iz 2018. godine. 

"Ovakav rezultat još je impresivniji kada se uzme u obzir činjenica da je ostvaren u otežanim uvjetima još uvijek aktualne pandemije dok kina rade poštujući aktualne epidemiološke mjere", dodaje se.

 

Taj akcijski SF spektakl uspješniji je i po ocjenama gledatelja - na jednoj od najpopularnijih i najutjecajnijih filmskih web stranica Rotten Tomatoes, trenutno drži visokih 84 posto po ocjenama publike.

Na globalnoj razini već na startu svoje distribucije prešao je zaradu od 283 milijuna dolara. Radnja filma Venom 2 i dalje prati novinara Eddieja Brocka (Tom Hardy) i njegov odnos s Venomom, ali i sa serijskim ubojicom Cletusom Kasadyjem koji uz pomoć svojeg simbiota Carnagea izlazi na slobodu i iza sebe ostavlja destrukciju i kaos epskih razmjera.

Uz Toma Hardyja, glume Woody Harrelson te Naomie Harris i Michelle Williams, glumice s nominacijama za Oscara, dok je za cjelokupnu filmsku akciju zaslužan redatelj Andy Serkis. Uz Kelly Marcel koautor priče tog filma je sam Tom Hardy.

Pročitajte više