Ovaj frajer je nekad bio žena, moglo bi vas iznenaditi kako je izgledao

Foto: Instagram

JAIMIE WILSON je glazbenik, DJ i model koji je prošao potpunu tranziciju iz žene u muškarca. 

22-godišnji Amerikanac svoj je put bilježio online i situacije s kojima se susretao tijekom tranzicije objavljivao putem društvenih mreža i tako postao veliki glasnogovornik LGBT zajednice.

Na svom Instagramu objavljuje i fotografije prije-poslije kako bi svima pokazao da ne treba suditi knjigu po koricama. "Ne pokazuju svi znakove da su transrodni. Ne moraš položiti ispit da bi dokazao da si trans... I sigurno ne trebaš ničije dopuštenje osim vlastito. Meni ljudi nisu vjerovali jer sam im bio preženstven", napisao je.

Jaimie je za Unilad otkrio da je shvatio da želi promijeniti spol još u srednjoj školi. "Kad sam imao 15 godina znao sam da sam muškarac, ali morao sam to staviti sa strane jer sam odrastao u veoma religioznom okruženju. Znao sam da situacija ne bi bila dobra ni sigurna da to kažem javno tako rano", kaže.

Dodao je i da je izgubio mnogo prijatelja kad je prvi put javno rekao da se osjeća kao muškarac. "Išao sam na muški odjel u trgovini i koristio svaku situaciju da se odjenem kao muškarac. Imao sam ladicu s muškom odjećom preko koje bih stavio žensku da roditelji ne vide ako mi uđu u sobu", ispričao je.

Kaže da ga je potpuna fizička tranzicija potpuno oslobodila. "Bio sam zadovoljniji, stres i emocionalna opterećenost su nestali. Postao sam sretna osoba. Postao sam ja", rekao je.

Pročitajte više