Ovaj hrvatski gradić našao se na listi najboljih skrivenih destinacija za 2024.

Foto: Shutterstock

Matador Network, najveći svjetski neovisni izdavač turističkih publikacija s više od 8 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno, uvrstio je Cavtat u svoju kompilaciju 10 skrivenih destinacija koje morate posjetiti u 2024. godini.

Riječ je o mjestima koja nude iste prirodne ljepote, kulturno bogatstvo i avanturistička iskustva kao i ona koja često dominiraju na društvenim mrežama. Utemeljen na principu da sadržaj putovanja treba nadilaziti standardne recenzije hotela i all-inclusive pakete, Matador Network fokusiran je na neotkrivena iskustva, lokacije i ljude.

U tom svjetlu Cavtat se nameće kao idealno odredište za one koji žele izbjeći turističke gužve koje se često nalaze u popularnijim hrvatskim gradovima. Ističući privlačnost cavtatske rive, netaknutih plaža, muzeja, povijesne arhitekture i kristalno čistog plavog mora, Matador Network naglašava privlačnost hotela koji nude slikovit pogled na more.

Štoviše, oni bacaju reflektor na mnoštvo aktivnosti dostupnih u obližnjim regijama Konavlima i Dubrovniku. Iza preporuka Matador Networka stoji globalna zajednica pisaca, urednika, filmaša i fotografa ujedinjenih svojom strašću za stvaranjem inovativnog, uzbudljivog i relevantnog sadržaja.

Osim Cavtata na listi su se još našli Farski otoci, Teahupo’o (Tahiti), Vopnafjörður (Island), Paracas (Peru), Bacalar (Meksiko), Fukuoka (Japan), Assam (Indija), Osa Peninsula (Kostarika), te Kerrville (Teksas, SAD).

Pročitajte više