Ovaj je hit na VMA-u proglašen pjesmom godine, srušio je sve rekorde slušanosti

Screenshot: YouTube

SINOĆ je u New Jerseyju održana ovogodišnja dodjela MTV VMA nagrada. Taylor Swift pomela je konkurenciju i osvojila ukupno devet nagrada, a među njima je i ona za pjesmu godine. Riječ je o hitu Anti-Hero.

Pjesma odnijela nekoliko nagrada

Ta se pjesma nalazi na njezinom albumu Midnights. Pjesma je dobila VMA nagrade i za najbolji spot, najbolju režiju (spot je režirala Taylor Swift), najbolju pop pjesmu, najbolje osmišljenu radnju spota, najbolje vizualne efekte i najbolju montažu. Na YouTubeu ima vrtoglavih 159 milijuna pregleda za deset mjeseci. 

Hit od prvog dana

Pjesma Anti-Hero je postala hit čim je objavljena. Singl je doživio komercijalni uspjeh, oborivši globalne i američke rekorde za najveći broj streamova na Spotifyu na dan objave. Bila ja vrhu Billboard Global 200 i Billboard Hot 100 ljestvica. Osim toga, BBC, LA Times, NY Times, Time Out i mnogi svjetski magazini svrstali su je na listu najboljih pjesama. 

Stihovi govore o depresiji, anksioznosti, problemima s depersonalizacijom te kritizira društvene pritiske. 

>> Ima 33 godine, a već je ušla na Billboardovu listu najboljih izvođača svih vremena

Inače, Taylor je na ovogodišnjoj dodjeli MTV VMA nagrada bila nominirana u 11 kategorija i ušla u povijest kao prva osoba koja je četiri puta osvojila nagradu za video godine. Nedavno je ušla i na Billboardovu ljestvicu najvećih izvođača svih vremena. Na prvom mjestu su već tradicionalno Beatlesi, nakon njih The Rolling Stonesi, a na trećem mjestu je Elton John.

Potom slijede tri ženske zvijezde - Mariah Carey, Madonna i Barbra Streisand, a odmah nakon Michaela Jacksona, na osmo mjesto dospjela je Taylor Swift. Ona je najmlađa izvođačica koja se našla u top 10 izvođača svih vremena. 

Pročitajte više