Srbi imaju još jednu hitčinu: Za 20 dana ovaj film je zaradio 8.5 milijuna kuna

Foto: Press

JUŽNI Vjetar: Ubrzanje novi je hit film u Srbiji i ostatku regije.

Akcijski triler, čiju režiju potpisuje Miloš Avramović, u samo je 18 dana prikazivanja zaradio 1.3 milijuna dolara, odnosno više od 8.5 milijuna kuna. U Hrvatskoj se počeo prikazivati prije desetak dana i već u prvom vikendu prikazivanja oborio je sve rekorde gledanosti.

Film je u svega nekoliko dana od velike zagrebačke premijere oborio apsolutno sve rekorde i s 46.263 gledatelja u prvom vikendu prikazivanja ostvario najbolje otvaranje domaćeg i regionalnog filma svih vremena u Hrvatskoj.

 

Ako se rezultat u Hrvatskoj usporedi s filmom Toma, Ubrzanje se otvorilo s čak 476% više u gledateljima, a uspjeh je tim monumentalniji kada vidimo da je Južni vjetar: Ubrzanje u samom startu prešao ukupan rezultat Tome, koji je četiri tjedna u kinodistribuciji. Općenito je rekord otvaranja do sada u Hrvatskoj držao veliki domaći hit Svećenikova djeca iz 2013. godine s 33.759 gledatelja, koji je sada Južni vjetar: Ubrzanje prešao za više od 12.500 gledatelja.

Južni vjetar: Ubrzanje je ostvario i najbolje kinootvaranje ove godine. Srpski hit ima jače vikend-otvaranje od velikih globalnih blockbustera poput posljednjeg nastavka Jamesa Bonda, kao i posljednjeg nastavka adrenalinske franšize Brzi i žestoki.

Pročitajte više