Ovaj lik potrošio je milijune dolara da bi izgledao 5 godina mlađe. Ljudi ga sprdaju

Foto: Instagram

EKIPA na društvenim mrežama ne prestaje pričati o čovjeku koji je u sedam mjeseci uspio smanjiti svoju epigenetsku dob za 4.5 godina.

Bryan Johnson osnivač je tvrtki KernelCo i Blueprint, a nakon što je 2013. svoju tvrtku prodao PayPalu za 800 milijuna dolara, počeo je ulagati novac u proces pomlađivanja. Tvrdi da se "njegova epigenetska dob od tada smanjila s 47 na 42.5 godina", a njegov "Blueprint" model pomlađivanja postao je hit na društvenim mrežama.

Kako smanjiti dob?

Cilj Bryanovog modela je "izmjeriti svih 70+ organa njegovog tijela i zatim obrnuti biološku starost svakog od njih što je više moguće".

Bryan preporučuje tri obroka dnevno, dodatke prehrani i stotine mjerenja tijekom cijelog procesa, a potrebno je popiti 25 tableta dnevno te obratiti pažnju na njegu kože i rutinu spavanja.

"Lik troši milijune da bi imao dulji, dosadan život"

Njegov Blueprint model zaintrigirao je korisnike društvenih mreža, a tviteraši su se počeli sprdati s njim: "Lik troši milijune i milijune dolara kako bi imao dulji, dosadan usrani život", napisao je jedan tviteraš. Bryan mu je uzvratio: "Znam kakav je osjećaj imati usrani život i ovo nije taj osjećaj."

Rasprava s hejterima

Jedan je tviteraš napisao: "Ne želim umrijeti prerano, ali također ne želim živjeti zauvijek. Radije bih uživao u dobrim prijateljima, dobroj hrani i dobrim trenucima."

"Zamislite da se godinama pridržavate ovakvog načina života samo da vas udari autobus dok prelazite ulicu ili se poskliznete pod tušem", dodao je.

Ali još jednom je Bryan imao spreman odgovor: "Nije važno hoće li netko živjeti zauvijek. Već hoće li živjeti sutra. Dan po dan. Nekako sutra uvijek ima nešto za ponuditi."

"Ne, mislim da bih radije jeo što god želim i umro pet godina ranije", napisao mu je jedan tviteraš. Bryan se kasnije obrušio na hejtere na Twitteru objašnjavajući "početni komplet" za one koji mu ne vjeruju, no, čini se, bez uspjeha.

Pročitajte više